Šance na přežití po narození byla téměř nulová. Malý hrdina to nevzdal a v červnu oslavil první narozeniny

23. června 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Chlapeček z amerického Wisconsinu se narodil necelých pět měsíců před termínem porodu. Vážil pouhých 337 gramů. Lékaři mu proto nedávali příliš velké naděje na přežití. Naštěstí se jejich prognóza nevyplnila a chlapeček začátkem června oslavil první narozeniny. Informoval o tom server People.

Důkazem, že se i statistika může plést je malý Richard Scott William Hutchinson. Narodil se pět měsíců před termínem a chlapeček tak prvního půlroku usilovně bojoval o život. Šance na přežití, které Richard měl, byly prakticky nulové. Věděla jsem ale, že pokud zvládne prvních několik týdnů, které budou nejtěžší, mohl by se stát malým hrdinou,” řekla pro People lékařka Stacy Kernová z minnesotské nemocnice.

Po šesti měsících usilovného boje se chlapeček konečně dočkal a mohl jít domů a strávit první společné chvíle v náručí milujících rodičů. Ten den jsem měla slzy v očích. Pamatuji si to velmi dobře, nemohla jsem uvěřit tomu, že chlapeček, jenž byl tak slaboučký a malinký, to nakonec zvládl. Po porodu měl v podstatě průhlednou kůži, byl extrémně zranitelný. Jsem na něj neuvěřitelně pyšná,” dodala lékařka.

Dokonce Richard na začátku června oslavil první narozeniny. Chlapeček se také stal světovým rekordmanem. Podle komisařů z Guinnessovy knihy rekordů se nikdy žádné dítě nenarodilo tak předčasně. Ten rekord se poněkud vymyká, ale jsme rádi, že může dalším rodičům pomoct překonat strach z předčasných porodů,” uvedla maminka.

Koktejl - další články

Doporučujeme