Skvělá, famózní, excelentní! Karolína Muchová je ve finále Roland Garros, zahraje si proti světové jedničce

9. června 2023·Koktejl·ČTK

Karolína Muchová (Zdroj: Profimedia)

Jen málokdo asi věřil tomu, že česká tenistka, která ve třetím setu prohrávala 2:5, ještě zápas o finále na pařížském Roland Garros otočí. Ale stalo se a Karolína Muchová se poprvé ve své kariéře podívá do grandslamového finále.

Karolína Muchová odvrátila na Roland Garros světové dvojce Aryně Sabalence z Běloruska mečbol, po obratu ve třetím setu zvítězila 7:6, 6:7, 7:5 a postoupila poprvé do grandslamového finále. Česká tenistka vyhrála dramatický zápas na pařížské antuce po třech hodinách a 17 minutách. V boji o titul vyzve v sobotu světovou jedničku Polku Igu Šwiatek, která porazila ve dvou setech Brazilku Beatriz Haddad Maiau.

Běloruská tenistka Sabalenka ocenila po prohře v semifinále Roland Garros výkon své přemožitelky, sama litovala zahozených příležitostí. Na tiskové konferenci řekla, že v závěru ztratila rytmus. Nevyužila vedení 5:2, mečbol a nakonec podlehla 6:7, 7:6, 5:7.

View this post on Instagram

A post shared by Women’s Tennis Association (@wta)

Byl to těžký zápas. Soupeřka hrála neuvěřitelný tenis. I tak jsem ale měla dost šancí, jenže jsem je nevyužila. Jsem velmi zklamaná. Je to tvrdá porážka,” uvedla Sabalenková. Češku ocenila i za to, že se vrátila po řadě zdravotních potíží. „Byla teď trochu mimo pozornost, ale vždycky hrála skvělý tenis. Chodí na síť a hraje velmi agresivně. Jakmile vidí kratší míč, jde k síti a je těžké si proti ní vypracovat bod. Hraje velmi dobře,” podotkla Sabalenka.

Šestadvacetiletá rodačka z Olomouce se může stát další českou vítězkou pařížského turnaje dva roky po Barboře Krejčíkové. Poslední finalistkou na grandslamech byla před dvěma lety Karolína Plíšková ve Wimbledonu. Vedle Krejčíkové vyhrála dvouhru na Roland Garros také Hana Mandlíková v roce 1981. Dvakrát uspěla i Martina Navrátilová, v letech 1982 a 1984 už ale reprezentovala USA.

Koktejl - další články

Doporučujeme