Souboj kočky s medvědem vyhrál s převahou černý kocour. Před lesním obrem hlídal své pány

7. srpna 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Tenhle kocour měl rozhodně pro strach uděláno. Hrdinou ruských médií a sociálních sítí se stal poté, co dokázal odehnat medvěda od svých pánů. Informaci přinesl vládní deník Rossijjiskaja gazeta na svém webu.

V souboji kočka versus medvěd by si zřejmě nikdo nevsadil na výhru kočky. Jenže opak je pravdou. Černý kocour Vasilij, zvaný zdrobněle Vasja, dokázal na Sibiři odehnat medvěda od svých pánů. Podle serveru The Siberian Times měli rybáři u ohně malý večírek, když den předtím rybařili na řece Angar kousek od města Usť-Ilimsk. „Odvážný domácí mazlíček se nebezpečné šelmy nezalekl ani na okamžik,“ napsal deník Rossijjiskaja gazeta.

“Vasjo, uklidni se,” opakuje ve videu Sergej Tarasov, který záběry pořídil. “Ta kočka je nebojácná. Nevěděla jsem, že mám tak odvážnou kočku,” říká následně majitelka zvířete. “Myslíte, že se měli zvednout a utéct? V takovém případě by medvěd určitě běžel za nimi. Moji kamarádi byli u ohně a byli připraveni ho použít. Medvědi se k ohňům většinou nepřibližují, mají z něj strach,” řekl serveru Vladimir Vlasov, jeden z přátel rybářů.

K vážnému sporu mezi zvířaty ani nestačilo dojít. „Kocour si stoupl mezi své majitele a medvěda, skvělá práce! Je jedno, jak malý je, výhružné držení těla kočky doprovázené řevem může zahnat i větší zvířata,” dodal. Medvěd se sice před naježeným kocourem vzpínal na zadní tlapy, ale pak raději odkráčel do hlubin lesa.

Koktejl - další články

Doporučujeme