Tady hlídá krokodýl! Místo psa si rodina pořídila zubatějšího hlídače

10. května 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

To, že má spoustu lidí na zahradě u domu hlídacího psa, není nic neobvyklého. Jenže jedna rodina z Thajska chtěla tento zvířecí ochranný systém dostat na ještě vyšší úroveň a na zahradu si pořídili hlídače, který sice neštěká, ale rozhodně kouše. Informoval o tom web Novinky.cz.

To, že krokodýl neštěká, by právě mohl být pro případného zloděje problém, jelikož dopředu nezjistí, jaké nebezpeční na něj za plotem číhá a bude si myslet, že je vzduch čistý. Kdyby si tohohle zubatého hlídacího mazlíčka včas všimnul, stihne ještě utéct bez újmy, protože na souši by ho obávaný plaz nedohonil.

Krokodýl jménem Toongtong je 23 let starý a rodina se od něj stará odmalička. Není tedy divu, že je na lidský kontakt zvyklý a podle slov jeho majitelů není vůbec násilný. “Toongtong ve skutečnosti vůbec není násilný, staráme se o něj od jeho dětství, chodíme s ním na procházky po okolí, a dokonce ho i omýváme ve sprše,” vysvětluje Thajec, jak vypadá soužití s ochočeným krokodýlem.

Spoustu lidí chová krokodýly a není to tedy nemožné. Výcvik takového zvířete je však velice riskantní a pokud něco v tomto ohledu selže, následky bývají fatální. Pokud byste chtěli chovat krokodýla v České republice, můžete narazit na problém, že není jednoduché získat toto zvíře legálně.

Koktejl - další články

Doporučujeme