Tohle bylo asi celkem překvápko. Pořídíte si štěně a vyroste vám medvěd

29. března 2023·Koktejl·Redakce

Tibetská doga, medvěd himalájský (Foto zdroj: Depositphotos)

Když si rodina z Číny pořídila štěně tibetské dogy, její členové absolutně netušili, co si to domů vlastně přinesli. Až po dvou letech zjistili, že se nejedná o psa, ale o medvěda. Tento příběh se stal už v roce 2018, ovšem dnes opět nabývá na popularitě a stal se virálním. Informuje o tom New York Post.

Tibetská doga je velké psí plemeno s hustou černo-hnědou srstí. Samci mohou vážit až 80 kilo. A právě štěně takového pejska si chtěla Su Yun přivézt v roce 2016 z dovolené.

Uvedla, že hned ze začátku byla překvapená, kolik toho takový pes sní. Denně spořádal celou krabici ovoce a dva kyblíky nudlí. Po dvou letech mazlíček vážil přes 100 kilo a pořád rostl. Zvláštní bylo, že začal chodit jen po zadních.

Čím víc její mazlíček rostl, tím víc se podobal medvědovi. Su Yun přiznala, že se medvědů trochu bojí, a tak byla ze svého psa, o kterém už tušila, že to není pes, lehce nervózní. Když si pak pro medvěda přijeli zaměstnanci záchranné stanice, museli ho nejprve uspat. Nakonec šlo o medvěda asijského, známého také jako medvěd himálajský. Dospělý samec tohoto druhu může vážit až 180 kilogramů.

Koktejl - další články

Doporučujeme