V Británii bude skutečná Hra na oliheň. Výhra se však bude pohybovat v jiných částkách

25. října 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

I ten, co nemá Netflix a svět seriálů a fiktivních světů jde zcela mimo něj, slyšel o seriálu Hra na oliheň. Je to celosvětový fenomén a jeden z nejúspěšnějších pořadů v historii Netflixu. Příběh několika lidí ze dna společnosti, kteří přijmou pozvání k účasti v bizarní soutěži, kde buď získají 843 milionů korun nebo přijdou o život. Velká Británie se už jako druhá země rozhodla, že fanouškům tohoto seriálu dopřejí vyzkoušení si takové soutěže v reálu. S informací přišel server Novinky.cz.

Seriál Hra na oliheň je natolik populární, že jeho reálnou verzi chystají po Abú Zabí také v Británii. Adaptace soutěže, která je v seriálu na život a na smrt, se zhostila společnost Universal Ents, která slibuje co nejvěrnější zážitek, tedy samozřejmě bez násilí a „eliminace” neúspěšných hráčů.

Nebudou však chybět dozorci v růžových uniformách a vše bude tak, jak lidé znají ze seriálu. Kromě smrtelného vyřazování  bude také rozdíl ve výhře. Zatímco v příběhu se hrálo o 45,6 miliard wonů, což je v přepočtu cca 843 milionů korun, v britské verzi si vítěz odnese 500 liber, tedy 15 tisíc korun. Stránky, na kterých se mohou lidi hlásit, 16. října spadly z důvodu velkého zájmu.

Přihláška čítá startovné 45 liber, což je asi 1300 korun, a účastníci musejí podstoupit povinnou lékařskou prohlídku. “Chceme se ujistit, že zážitek bude bezpečný, ale stejně strhující, jako ho známe ze seriálu. Vzhledem k jeho násilné povaze si chceme být jistí, že nepřilákáme nějaké psychicky nestabilní zájemce,” uvedl kreativní šéf společnosti Max Fox. Dodává, že se účastníci nemusí bát, že by se nezapotili.

 

Koktejl - další články

Doporučujeme