V národním parku byl slony ušlapán pytlák, nejedná se o první případ

21. dubna 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock.com)

Že jsou sloni mírumilovná zvířata? O opaku se přesvědčila skupina pytláků, která v Krugerově národním parku šla lovit nosorožce.

Skupiny pytláků si v jihoafrickém Krugerově národním parku (KNP) chtěla zřejmě lovit nosorožce, ale všimli si jich strážci. Pytláci se dali před zákonem na útěk, ale k jejich smůle jim cestu zkřížili sloni, kterých v parku žije asi 13 tisíc. Jak vyplývá z prohlášení parku jednomu muži se podařilo uprchnout, jeden z nich utrpěl zranění oka a další byl pošlapán slony. Na místě nechali sekeru a tašku se zásobami.

Gareth Coleman, výkonný ředitel KNP, uvedl, že je na své zaměstnance pyšný, i přesto ale lituje zbytečně zmařeného života. „Pouze díky naší disciplíně, nasazení a týmové práci jsme schopní zastavit pytláky nosorožců v národním parku,” dodal. Po uprchlém muži úřady usilovně pátrají. Ředitel vyzval místní komunitu, aby pokud možno poskytla informace o hledaném muži policii. V parku to ovšem není jediný případ. V roce 2019 zde zahynul pytlák, který byl také ušlapán slony a pak jeho tělo sežral lev. Policie našla jen jeho okousanou hlavu a kalhoty.

Koktejl - další články

Doporučujeme