Veterán daroval své tělo na vědecké účely. Skončilo v zábavném obludáriu

10. listopadu 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Teď si představte, že byste své tělo po smrti věnovali vědeckým účelům, aby posloužilo dobrým věcem. A nakonec skončíte jako objekt zábavného programu, na kterém budou vaše tělo pitvat pro zajímavost před zraky laické veřejnosti a budou si za to říkat nekřesťanské peníze. No co byste tomu řekli? Asi už nic, že? Nicméně přesně takovou má zkušenost manželka veterána, který doufal, že po smrti ještě poslouží vědě. S informací přišel web Novinky.cz.

Osmadevadesátiletý americký veterán z druhé světové David Saunders zemřel v srpnu na covid-19. V souladu s jeho přáním věnovala vdova jeho tělo na vědecké účely. S hrůzou pak ale zjistila, že se tělo jejího manžela stalo „hlavní hvězdou“ pitvy, která se konala pro laickou veřejnost v rámci show s názvem Expo kuriozit a podivností, přičemž vstupenky se prodávaly až za 500 dolarů (zhruba 11 tisíc korun).

Elsie nejprve nabídla tělo svého zesnulého manžela, který chtěl vlasti posloužit i po své smrti,Louisianské státní univerzitě, jelikož ale byl nebožtík covid pozitivní, univerzita ho v souladu s nařízeními odmítla. Spojila se tedy se společností Med Ed Labs z Las Vegas, která těla přijímá, aby údajně poskytovala lékařské a chirurgické vzdělání a odborné přípravy pro rozvoj lékařských a chirurgických informací.

Elsie však později zjistila, že manželovo tělo bylo použito při příležitosti konání Expo kuriozit a podivností, což by se dalo nazvat novodobým obludáriem. Jeho pořadatelé tak nabízeli možnost vidět opravdu zblízka reálnou pitvu od ohledání těla až po vyjmutí všech orgánů včetně mozku. Tohle si její manžel rozhodně nepřál a zděšená vdova nechápe, jak se může někdo zachovat natolik neeticky.

Koktejl - další články

Doporučujeme