Video z divočiny baví internet: Neústupná želva vystrnadila z jezírka dvojici lvů

27. dubna 2021·Koktejl·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

O lvech se často hovoří jako o králích džungle. Tentokrát je ale z pomyslného trůnu sesadila sveřepá želva. Ta se rozhodla, že chlupaté vetřelce ve svém jezírku tolerovat nebude a neústupným otravováním velké šelmy ze svého rajonu vystrnadila. 

Život v divočině je plný nástrah a nebezpečí a každá chvíle se snadno může změnit v boj  život. Ani tam ale není nouze o vtipné situace a občas se je dokonce podaří zachytit na kameru. Zábavné video, jehož hvězdami jsou malá želva a dvojice lvů, se podařilo natočit průvodci po safari Reggi Barretovi. Záběry se posléze objevily na YouTube kanálu organizace pořádající oficiální prohlídky Krugerova národního parku v Jihoafrické republice Kruger Sightings.

Video zachycuje dvojici lvů v přírodní rezervaci Mala Mala Game Reserve, jak se po hodování na těle zebry pokouší svlažit u místního jezírka. Jeden z jeho obyvatelů má ale na občerstvení lvů svůj názor a chlupaté vetřelce nemíní tolerovat.

Neústupná želva tak dlouho na velké šelmy doráží, až je doslova vystrnadí a lev i se lvicí se nakonec odeberou k odchodu. Odvážný plaz měl ale zřejmě velké štěstí, že dvojice šelem byla již po jídle. Navzdory pevnému krunýři totiž není neobvyklé, že se podobné želvy stanou lví potravou.

Koktejl - další články

Doporučujeme