Žena má velice netradiční koníček. Navštěvuje pohřby cizích lidí. Smrt ji prý fascinuje

17. října 2022·Koktejl·Redakce

Jeane Trend-Hill. (Foto: Profimedia)

Zatímco většina lidí si pohřby nikterak neužívá, Londýňanka Jeane Trend-Hill je přímo vyhledává. Smrt ji prý fascinuje a ráda se účastní všech smutečních obřadů, přestože zesnulého ani neznala. Na kontě jich má už přes dvě stě. Informoval o tom server LADbible.

Všechno to začalo před deseti lety, když omylem navštívila pohřeb neznámého člověka. “Vešla jsem do krásného kostela, kde probíhala bohoslužba. Vychovali mě jako katoličku. Je neslušné odejít, a tak jsem zůstala sedět vzadu až do konce. Šlo o úplně cizího člověka, ale zasáhlo mě to,” přiznává Angličanka. Na hřbitovech se prý cítí skvěle.

Dokonce jí i někteří pozůstalí prosí, aby se pohřbu zúčastnila, třeba v případě, kdy z nějakého důvodu nemohou dorazit sami. “Nikdo by neměl být na své poslední cestě sám. Pokud mě někdo požádá a já mám čas, zúčastním se,” říká a dodává, že ji smrt nikdy neznepokojovala. “Doufám, že lidem mohu ukázat, že není až tak děsivá.” 

Za celých deset let už prý navštívila přes dvě stě smutečních obřadů. “Přesné číslo ale nevím, přestala jsem to počítat,” uvedla Trend-Hillová. Zřejmě nikoho nepřekvapí, že se zabývá vědeckým studiem mrtvých těl a je historičkou s orientací na hřbitovy. Zkrátka se věnuje tomu, co ji baví a naplňuje.

Koktejl - další články

Doporučujeme