Ženu strhla vlna a nemohla se dostat ke břehu. Pomohli jí speciálně vycvičení psi

26. července 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Mladá žena se vydala surfovat, bohužel ji srazila vlna do vody a ona neměla sílu se dostat zpátky na břeh. Naštěstí byli v blízkosti dvě speciálně vycvičená štěňata, která jí v nouzi pomohla. Celý hrdinský čin byl zachycen na videu. Informoval o tom server The Dodo.

Igor a Luna je dvojice speciálně vycvičených psích záchranářů z Itálie. Oba jsou součástí organizace SICS, která se specializuje na výcvik záchranářských psů.

Žena se rozhodla surfovat na pláži v Clientu, během zábavy se ale dostala do velmi děsivé situace. Silný proud ji strhnul do vody a sama se nedokázala dostat na břeh. V ten moment trenéři, kteří byli poblíž se psy Igorem a Lunou ani na vteřinu nezaváhali a pustili se do záchranářské akce.

Nejprve k tonoucí dorazila Luna,” uvedla organizace na Facebooku. “Společně s trenérem zajistili ženu pomocí záchranné bóje a společně zahájili návrat ke břehu,” dodali. Mezitím je dohnal i druhý tým v čele s Igorem. Toho se nakonec žena chytila a společně dopluli ke břehu.

V ten den psí záchranáři zachránili lidský život. Italská škola psích záchranářů je největší světovou organizací, která se specializuje na tento speciální výcvik,” popsala SICS na sociální síti. Společnost funguje 25 let a psi už za tu dobu zachránili stovky lidských životů.

Koktejl - další články

Doporučujeme