Zpátky do TOP 10! Tenistka Barbora Krejčíková si z turnaje ze San Diega odváží dva tituly

18. září 2023·Koktejl·Redakce

Barbora Krejčíková (Zdroj: Profimedia)

Dlouho laborovala se zraněním a na kurtech se jí nedařilo. Černou sérii porážek přestřihla tenistka Barbora Krejčíková až na turnaji v San Diegu, kde si došla pro titul jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře s parťačkou s Kateřinou Siniakovou.

Brněnská rodačka Barbora Krejčíková může vyhlížet lepší časy. V Kalifornii ovládla turnaj v San Diegu, do turnaje přitom vstupovala po zranění kotníku ve Wimbledonu, se čtyřmi porážkami za sebou a navíc bez trenéra. Aleše Kartuse propustila v červnu po pěti letech.

Právě v San Diegu ale česká tenistka naznačila, že by se jí opět mohlo začít dařit. V USA přehrála Brazilku Beatriz Haddad Maiu, Američanku Danielle Collins a ve finále si poradila s další Američankou Sofii Kenin 6:4, 2:6, 6:4. Kromě finanční odměny získala Krejčíková i skleněnou trofej a surfovací prkno. „Nevím, jak si všechny tyhle krásné trofeje odvezu domů, protože mám s sebou jen tři tašky,“ řekla s úsměvem na kurtu Krejčíková. Potěšilo ji, že se v dramatických momentech nevzdala. „Jsem opravdu ráda, že jsem tu vyhrála,“ svěřila se Krejčíková.

View this post on Instagram

A post shared by Eurosport (@eurosport)

Krejčíková po výhře ve dvouhře uspěla i v čtyřhře. S Kateřinou Siniakovou porazily domácí pár Danielle Collins, Coco Vandeweghe 6:1 a 6:4. V žebříčku se opět posunula do nejlepší desítky, patří jí desátá pozice. V top ten tak doplní krajanky Markétu Vondroušovou (6.) a Karolínu Muchovou (8.). Siniaková se po týdnu vrátí na post deblové jedničky a celkově na něm zahájí 115. týden. Společně vybojovaly 16. trofej.

 

Koktejl - další články

Doporučujeme