Žralok zaútočil na muže na padáku. Vyskočil z hlubin a ukousl mu nohu

14. července 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

K tragické události došlo v přímořském resortu v Akabském zálivu v Rudém moři. Jordánce s padákem táhl po hladině vodní skútr. Najednou ale z hlubin vyskočil žralok a muži ukousl kus nohy. Přesto, že utrpěl vážná zranění je již mimo ohrožení života. Informoval o tom server Jordan News.

Celý incident natočila kamera, která byla umístěna na skútru. Ze záběru je zjevné, že žralok z ničeho nic vyskočí z vody, ta zbělá a zpění. A zakousne se do nohy parasailistovi. Ten ani ne po vteřině ze sevření vyklouzne zpět do vzduchu.

Muž byl okamžitě převezen do Vojenské nemocnice prince Hashema, kde podstoupil operaci nohy. Byl ve velmi kritickém stavu. Utrpěl zlomeniny, měl odříznuté šlachy, natržený sval a ukousnutou část chodidla. Podle posledních informací zahraničních médií je jordáncův stav již stabilizovaný.

Útok tohoto žraloka přitáhl hodně mediální pozornosti. Vyděsilo to spoustu lidí, ale ve skutečnosti je to něco, co se může stát kdekoliv,” uvedl Mohamed Qatawneh, zaměstnanec místního potápěčského centra. Dva dny na to zaútočil ve stejných vodách další žralok. Tentokrát si vybral závodní člun, ale naštěstí se nikomu nic nestalo.

Co na to Jan Kraus?

Koktejl - další články

Doporučujeme