Lidská hloupost nezná mezí. Pár při návštěvě zoo vyryl svá jména na záda nosorožce

27. srpna 2019·Články·Lukáš Vaněk

Nosorožec černý. Ilustrační foto.

Francouzská zoo čelí kritice za to, že nepřímo dovolila jednomu páru vyrýt svá jména na záda nosorožce. Zoologická zahrada ve městě La Palmyre má totiž výběh nosorožců postavený tak, že zvířata mohou přijít s lidmi do kontaktu. O nápisech na zádech zvířete informovala zoo na své facebookové stránce.

Zoologická zahrada vydala tiskové prohlášení, které zveřejnila na svém facebooku. V textu se píše, že výběh pro nosorožce je uzpůsoben tak, že si zvířata sama mohou vybrat, zda se k návštěvníkům přiblíží do takové míry, že si na ně mohou sáhnout, nebo budou v dálce schovaní u zdi.

Zveřejnil(a) Royan News dne Pondělí 19. srpna 2019

Návštěvníci se prý chovají ve většině případů slušně a pokud se nosorožců dotknou, tak s velkým respektem. To však neplatilo u jednoho páru, který se vůbec neostýchal a prokázal, že lidská hloupost nezná mezí. Julien a Camille totiž na záda 35leté samice nosorožce jménem Noelle vyryli svá jména.

⚠️ Communiqué du zoo de La Palmyre suite aux problèmes concernant les rhinocéros !« Concernant l’inscription retrouvée…

Zveřejnil(a) Royan News dne Středa 21. srpna 2019

Zaměstnanci si jmen na zádech Noelle všimli o něco později. Nápisy byly naštěstí vyryty do zbytků odumřelé kůže a bahna, proto bylo pro personál zoo snadné nápisy ze zad dostat pryč.

Zoo plánuje po tomto incidentu posílit kamerový systém, ale výběh zůstane i přes protest lidí na sociální síti ve stejném stavu, v jakém je nyní. Proti páru navíc zoo nepodnikne žádné právní kroky.

Články - další články

Doporučujeme