Majitelé se odstěhovali uprostřed zimy, kocoura nechali napospas osudu. Sousedé ho zachránili

8. ledna 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / fosterkittys

Některým páníčkům na jejich zvířatech opravdu moc nesejde. Příkladem právě takových byla rodina z Virginie, která se klidně odstěhovala bez svého Ragdolla. Naštěstí se kočičák brzy dostal do dobrých rukou a všechno zvládl.

Rodina z Viginie prodala svůj dům a jednoho dne se odstěhovala. Svého kocoura plemene Ragdoll ale s sebou nevzala a nechala ho napospas osudu. Neoblomil je ani fakt, že se stěhovali krátce před zimou, kdy bývají teploty ve Virginii již velmi nízké a brzy měly klesnout ještě níž.

Nějaký čas se živil lovením, zimu by chlupáč ale bez pomoci zřejmě nepřežil. Naštěstí právě, když začalo jít do tuhého, vstoupili do hry dobří lidé. Kocoura si všimla sousedka, která se obrátila na svou kolegyni. Věděla totiž, že její spolupracovnice nabízí dočasný přístřešek zvířatům bez domova. Kolegyně se kocoura ujala a z nejhoršího byl venku.

Vyhráno ale bohužel ještě neměl. Kvůli dlouhým týdnům v chladné přírodě měl infekci dýchacích cest a značně zanedbaný kožich. Musel být podroben veterinární prohlídce, při které byl jeho věk určen na zhruba 2 – 3 roky. Kocour dostal jméno Valentino a všechny své ošetřovatele si okamžitě získal. Přátelský, klidný a společenský kocour zřejmě nebude mít nejmenší potíže najít nového pána.

Články - další články

Doporučujeme