Malého chlapečka začal na výletě pronásledovat medvěd. Situaci zvládl perfektně

26. května 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: La Voce del Trentino TV/YouTub

Dvanáctiletý Alessandro si užil pořádně blízké setkání s děsivým medvědem, když s rodiči vyrazil na výlet do hor. Naštěstí se ale v hrůzostrašné situaci podařilo chlapci zachovat klid a všechno zvládl na výbornou. Video jeho chování nyní může posloužit jako dobrý příklad pro ostatní. 

Asi každý si čas od času rád vyrazí do přírody. V národních parcích a rezervacích ale mohou čekat i různá nebezpečí – a jedním z nich jsou nepochybně divoká zvířata. Když si dvanáctiletý Alessandro vyrazil na výlet se svou rodinou, přesvědčil se o tom sám.

Rodina si zajela do oblasti Malga Nuova v regionu Trentino v Itálii. Při procházce 24. května se ale dočkali nemilého překvapení. Na Alessandrem se najednou objevil medvěd a začal školáka pronásledovat.

Klučina naštěstí neztratil hlavu. Zůstal klidný a postupně se posouval pryč tak pomalu a rozvážně, jak jen mohl. Jeho otec mu mezitím hlídal záda a kontroloval, jak moc se medvěd přibližuje.

V jednu chvíli si šelma stoupla na zadní a chlapec začal trochu panikařit. Jeho tatínek ho ale svými slovy opět uklidnil a nakonec všechno dopadlo dobře. Chlapec se dostal do bezpečí a medvěd ztratil o rodinu zájem.

Celé setkání zachytil chlapcův otec na video. Záběry teď mohou posloužit jako příklad pro ostatní, jak v takové situaci postupovat.

Články - další články

Doporučujeme