Německo má svoji »Anti-Gretu«. Naomi (19) vystupuje i proti imigraci nebo feminismu

27. února 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Naomi Seibt

Sedmnáctiletou Švédku Gretu Thunberg zná skoro celý svět. Mladá aktivistka získala hned několik cen a její proslov na půdě OSN se dostal snad do všech světových médií. Nyní jí ale vyrostla konkurence v devatenáctileté Němce Naomi Seibt. Ta je přitom její pravý opak: kritizuje "klimatický alarmismus", imigraci i feminismus.

O Gretě Thunberg neslyšel jenom málokdo. Jedni ji milují, jiní ji nenávidí, emoce ale vyvolává prakticky všude, kam přijde. Svou vlastní “Anti-Gretu” si nyní našli i konzervativci. Podle devatenáctileté Němky Naomi Seibt Greta jen zbytečně šíří paniku.

Mladá Němka nedávno vystoupila i na konferenci konzervativního think-tanku Heartland Institute v Madridu. “Současná věda o klimatu vůbec není věda. Tito samozvaní vědci dospívají k závěrům, aniž by testovali hypotézu, a své předpoklady staví na kompletně nekoherentních modelech, což je urážka vědy samotné,” pronesla Seibt ve svém projevu.

V jádru “klimatického alarmismu”, který podle ní v mainstreamových médiích převažuje, přitom spatřuje “velmi nelidskou ideologii”.

Označení “Anti-Greta”, kterým ji titulují některá média, se jí ale nelíbí. Mohlo by to podle ní naznačovat, že je jen indoktrinovanou loutkou protistrany, což rázně popírá. Proti Gretě samotné zároveň nic nemá. “Já nejsem zlý protiklad Grety. Může to být velmi milá dívka, ráda si s ní někdy promluvím,” uvedla Naomi ve vyjádření pro serveru Insider.

Celebrity - další články

Doporučujeme