Nevídaná rarita: Dvojčata se narodila dva týdny po sobě

16. dubna 2017·Články·Redakce

To, že se narodí dvojčata, nepřináší už takovou senzaci, jako kdysi. Ale co dvojčata, která na svět přijdou dva týdny po sobě? Ano, to se opravdu stalo. Dvouvaječná dvojčátka jsou senzací pro celý Houston. Chlapeček se narodil ve 26. týdnu a jeho váha byla méně než kilogram. Jeho sestřička už byl v době jeho narození 14 dní na světě a měla pouhých 500 gramů! Ve 24. a 26. týdnu je porod velmi riskantní. Dvojčata se narodila o 4 měsíce dříve, než měla.

Maminka Latroya Wolridge se těšila na porod dvou krásných miminek, místo toho ale prožila chvíle bezmoci a strachu. Dokonce se musela sama odvézt do porodnice, nikdo nepředpokládal, že bude rodit tak brzy a tatínek dětí byl v práci. Holčička Amara už na svět musela, ale chlapečka Artura se podařilo ještě nechat u maminky. Ani jedno miminko nemělo dovyvinuté plíce ani oběhovou soustavu.

Nyní jsou v péči lékařů a domů se možná dostanou dříve, než byl jejich plánovaný příchod na svět, tedy 5. května.  Zvláštností celé události je také fakt, že se obě děti narodily za vlády jiného prezidenta. Amara stihla ještě prezidentské období Baracka Obamy, Artur se narodil, když volby vyhrál Donald Trump.

Články - další články

Doporučujeme