NOVÝ HIT: Lidé šílí z vaječných mráčků! Jak si je udělat doma? NÁVOD

Novým hitem sociálních sítí jsou stylové vaječné mráčky. Je to neokoukaný způsob, jak servírovat vajíčka. Už vás nebaví míchaná vajíčka, volská oka nebo vejce natvrdo? Máme pro vás návod, jak si udělat vaječné mráčky.

To hlavní, co k vytvoření vaječných mráčků potřebujete, jsou vajíčka. Pak záleží, čím je budete chtít dochutit. Můžete přidat jen sůl, ale i parmazán, pažitku nebo třeba slaninu.

Oddělte žloutek od bílku. Bílek vyšlehejte a do tuhé hmoty přidejte zvolené ingredience. Směs v malých kopečkách rozprostřete na plech, na kterém je ideálně pečící papír, a udělejte do nich důlek.

Pečte v troubě na 180 °C, dokud se na povrchu nezačne tvořit zlatavá krusta. Pak plech vyjměte a do důlků dejte žloutky. Pečte alespoň ještě tři minuty. Pak můžete servírovat.