Nový Spider-Man: Homecoming představuje pavoučího muže jako mladíka

30. června 2017·Články·Redakce

shutterstock

V novém filmu Spider-Man: Homecoming se hlavní postava Peter Parker představuje jako mladík, který se teprve učí zvládat své nadpřirozené schopnosti. V tom mu pomáhá zejména Iron Man Tony Stark, který je svědkem toho, jak nedospělý Spider-Man musí čelit obchodníkům se zničujícími mimozemskými zbraněmi. Snímek režiséra Jona Wattse do českých kin uvede distribuční společnost Falcon 6. července. Parkera hraje Tom Holland, Iron Mana zpodobnil Robert Downey Jr.

Hlavní zápornou postavou filmu je Vulture v podání Michaela Keatona. Vulture se poprvé objevil v roce 1963 v komiksovém sešitu Amazing Spider-Man #2. “Velice se mi zamlouvala postava padoucha, který řeší problémy blízké divákům. Nejde tu o nadvládu nad světem či nějakou šílenou pomstu, jde o nedostatek peněz na přežití a nemožnost uplatnit se v každodenním životě,” uvedl Keaton.

Snímky se Spider-Manem patří k nejúspěšnějším hollywoodským filmům. První z nich natočil v roce 2002 režisér Sam Raimi. Jeho rozpočet činil 139 milionů dolarů, celosvětově utržil 821,71 milionu dolarů. Díky komerčnímu úspěchu byly natočeny filmy Spider-Man 2 a Spider-Man 3. Stejný hrdina se později objevil ve snímcích The Amazing Spider-Man a The Amazing Spider-Man 2.

Spider-Man je fiktivní postava komiksových příběhů vydávaných nakladatelstvím Marvel Comics. Poprvé se objevil v komiksu Amazing Fantasy #15 v roce 1962. Od března 1963 mu je věnován vlastní komiks The Amazing Spider-Man. Autory postavy a příběhu jsou tvůrci Stan Lee a Steve Ditko. Příběh se roku 2010 dočkal muzikálového zpracování v divadle Broadway pod názvem Spider-Man: Turn Off the Dark. Vedle kin se objevil také v televizních filmech a seriálech. Ve Spider-Manovi se postupně objevují postavy vytvořené společností Marvel jako jsou X-Men, Daredevil, Hulk, Thor, Punisher nebo Iron Man.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme