Papoušek Snowball se stal senzací! Jako první živočich umí tančit do rytmu na lidskou hudbu

10. července 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube.com)

Papoušek kakadu známý pod jménem Snowball pobavil internet už před více jak deseti lety, když bylo zveřejněno video, kde tančí do rytmu hudby. Tanečníka si posléze všimli vědci a ti po pozorování zjistili, že jde o prvního živočicha, jenž dokáže spontánně tančit na lidskou hudbu. Informoval o tom server CNN.

To, že dokáží papoušci tančit, je známá věc. Koneckonců tanec používají zejména při namlouvání. Ale to, co na internetu v roce 2007 předvedl papoušek Snowball (Sněhová koule, pozn. red.) přivedlo v úžas i některé vědce.

Poté, co se papoušek stal slavným díky tanci na píseň od Backstreet Boys, si tanečníka všimli Aniruddh Patel a John Iversen z kalifornského Neurovědeckého institutu, kteří o něm v časopisu Current Biology napsali už druhou studii.

Podle vědců se 23letý Snowball sám naučil 14 tanečních kreací, které nejsou u papoušků k vidění. To všechno navíc zvládá do rytmu lidské hudby. Experti jsou přesvědčení, že většina papoušků je schopna naučit se tančit, proto se nedivte, pokud narazíte na takového tančícího ptáka.

Články - další články

Doporučujeme