Pozor na proužky a výstřih. Módní rady, jak vypadat štíhlejší hned teď

12. listopadu 2019·Články·Redakce

Přemýšlíte nad tím, jak svou postavu opticky zúžit pomocí oblečení? Jsou partie, které byste rádi potlačili a naopak dali jiným vyniknout? Máte pro vás pár typů, které fungují! Před zrcadlem totiž stojí bezradně jednou za čas každý z nás.

Obuv ve světlých tónech

Tzv. nude barvy jsou nejen trendy, ale fungují také jako pomocníci ve formování postavy – nestrhávají totiž pozornost na sebe, ale dají vyniknout zbytku outfitu. Tím, že splývají s přirozenou barvou pokožky, působíte vyšší a štíhlejší.

Svislé pruhy

Proužky jsou osvědčený trik. Funguje to ale jen v případě, že jsou svislé. V případě podélných proužků dosáhnete naopak optického rozšíření postavy. Vybírejte spíše méně nápadné proužky.

Pas výš než obvykle

Vysoký pas se stal v minulém roce opět hitem. Postavu protáhne a krátké nohy prodlouží. Nutností je ale relativně ploché bříško, jinak opět platí, že na sebe spíš negativně upozorníte.

Výstřih do tvaru písmene V

Pokud máte pár kilo navíc, s výstřihem do “véčka” jich opticky pár uberete. Kulaté výstřihy nebo dokonce roláky tento efekt neumí. Pozor ale na hloubku výstřihu, první pravidlo u postav všech typů zní: hlavně vkusně!

Tmavší barvy jako základ

Rozhodně ano. Ale nehalte se do tmavé zbytečně od hlavy až k patě. Je žádoucí outfit vždy nějak nenásilně “rozbít” a osvěžit. Bílá košile, meruňkový šátek, sako světlé barvy,…

Doplňky

Pozor na to, aby jich nebylo zbytečně moc. Když si vezmete vytahané triko a ještě si hruď ověsíte náhrdelníky mohutných tvarů, tak to ladit prostě nebude a rozhodně se nestane to, co si většina baculek myslí – že se za množství nebo velikost doplňku jednoduše schová. Platí pravidlo – méně je více.

 

Články - další články

Doporučujeme