Rudi Doležal: Není pochyb o tom, že Karel Gott je legenda

8. prosince 2020·Články·Lenka Skrzeczkova·Luboš Procházka

Rakouský režisér Rudi Doležal (Foto: Facebook Rudi Doležal)

Rakouský producent videoklipů světových hvězd, Rudi Doležal, se pro Frekvenci 1 vyjádřil k tomu jaký má vztah k České republice. Kdo je podle něj v Česku největší legenda a co bere za největší životní bohatství.

Rudi má české předky a díky jeho jména se proslavil během svých začátků v rakouské televizi. “Pracoval jsem v rakouské televizi na jednom pořadu, když mi bylo 20 let a vlastně to bylo v období, kdy bylo reálné chytat rakouskou televizi v České republice a díky mému jménu Doležal mi lidé psali různé dopisy v českém jazyce,” vzpomíná na své začátky slávy producent.

V Česku je podle něj mnoho talentovaných muzikantů. “Není ale pochyb o tom, že Karel Gott je jednoznačná legenda,” dodal Rudi. To měl možnost také posoudit během koncertu Franka Zappy v Praze. “Na pódiu se pohybovalo mnoho talentovaných muzikantů a to ať už před jeho vystoupením nebo po něm,” popisuje.

Bohatství pro něj neznamenají peníze nebo nemovitosti. Nachází ho v úplně obyčejných věcech. “Jsem velice bohatý na zážitky, přátelství po celém světě a vzpomínky,” řekl Doležal. Materiální stránka tak pro něj samotného nikdy nic neznamenala. “Jsem hlavně vděčný za to, jak mě obohatila příležitost spolupracovat s mnoha umělci,” dodal.

Nejlépe se mu ve své kariéře spolupracovalo s Freddiem Mercurym. “Pozval mě k sobě domů a všude se válely zlaté a platinové desky,” uvedl Rudi. Během návštěvy si spolu povídali a zde mu zpěvák sdělil něco, co ho doprovázelo po celý život. “Nikdy se nesnaž být druhý nejlepší, vždy jdi za tím co je nemožné.” A tato rada producenta provází celým životem. “Díky tomu teď Freddiemu vzkazuji: Mockrát ti děkuji,” dodal na závěr Doležal.

Články - další články

Doporučujeme