Snímek Bohemian Rhapsody bořil v kinech rekordy! Dočkáme se druhého dílu?

13. března 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: CinemArt.cz

Po nevídaném úspěchu hudebního snímku Bohemian Rhapsody se začalo šuškat o možném pokračování, které nevyloučil ani kytarista skupiny Queen Brian May. Je to však možné?

Hudební film o populární skupině Queen bořil rekordy nejen ve světě, když se stal s 876 miliony dolarů (zhruba 20 miliard korun) nejvýdělečnějším snímek svého žánru, ale také v našich končinách. V České republice se film stal jak nejnavštěvovanějším snímkem v české historii (zhruba 1,6 milionu diváků), tak i nejvýdělečnějším (zhruba 245 milionů). V bojích o filmového Oscara si film dokonce došel pro čtyři sošky, včetně té za nejlepšího herce, kterou získal Rami Malek za ztvárnění Freddieho Mercuryho.

Zarytí fanoušci a kritici si sice stěžovali, že snímek se držel reálií jen okrajově, ale celkově u diváků převládala spokojenost. Ve filmové branži to znamená jediné – druhý díl. Je to však možné i v tomto případě, když film končil živým vystoupením Queen na Live Aid v Londýně v roce 1985?

Kytarista Queen Brian May, jenž se na Bohemian Rhapsody podílel jako poradce, si myslí, že to možné je. Při rozdávání rozhovorů po oscarovém ceremoniálu May totiž řekl, že pokračování možná bude. Od té chvíle ale utekl nějaký čas a producent hudebního snímku Rudi Dolezal uvedl věc na pravou míru, čímž uvedl všechny fanoušky do nejistoty. Podle něho se o potenciálním pokračování opravdu uvažuje. Manažer kapely Jim Beach má dokonce představu o tom, že by se snímek mohl odehrávat po vystoupení na Live Aid, jak uvedl pro magazín Page Six.

Nezapomenutelné londýnské vystoupení a Freddieho úmrtí dělí šest let. Pokud chtějí producenti něco vymyslet, musí zasadit příběh do této doby, jak se logicky nabízí. Dočkáme se opravdu pokračování hudebního snímku, nebo tvůrci zachovají chladnou hlavu, nepodlehnou vůni peněz a nechají příběh ukončený tak, jak jsme mohli vidět?

Články - další články

Doporučujeme