7 tipů, jak se postarat o to, aby kosmetika co nejdéle vydržela

19. května 2020·Články·Redakce

Kosmetika uložená v chladu vydrží déle - nízkou teplotou totiž zpomalíme nežádoucí chemické procesy. Je to rozhodně lepší, než ji skladovat v koupelně. Pravděpodobně se vám při ranní a večerní kosmetické rutině nebude chtít neustále běhat do kuchyně. Pokud ale stojíte o to, aby vám produkty vydržely, je to ten nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, píše server Dailymail.

Oční krém

Skladujeme ho v koupelně, aniž bychom věděli, že mu vlhkost, která se právě tady nachází, vůbec neprospívá. V ledničce nám tento typ krému vydrží dýl, navíc bude po nanesení mnohem příjemnější – zbavíme se tak velmi rychle i nepříjemných opuchlin kolem očí.

Krémy na opalování

Přes zimu by v lednici měly skončit všechny krémy, které nás v létě chrání proti spálení od sluníčka. Jinak se mže stát, že ztratí svou schopnost nás před sluncem chránit.

Parfém

I parfémy mají rádi chlad – obsahují totiž velké množství látek, které se můžou kazit. Na každý pád by měl parfém vaši lednici obývat jen po dobu maximálně tří let. Po delším čase vám dokonce může způsobit i kožní problémy. V chladu se nežádoucí chemické reakce zpomalí a vy si svou oblíbenou vůni můžete užívat o to dýl.

Kosmetika obsahující vitamín C

Podívejte se na složení a pokud vlastníte kosmetiku s “céčkem”, tak i tu skladujte v lednici – zmíněný vitamín má za úkol pleť vyživit a podpořit její elasticitu a chlad tyto vlastnosti podporuje.

Hydratační krémy

Pokud vám pokožka často zčervená, zkuste všechny krémy, které na kůži nanášíte, vždy před jejich použitím vychladit. Tím navíc podpoříte jejich účinek.

Rtěnka

Zkuste dát svou oblíbenou rtěnku před nanášením do chladničky – její aplikace bude mnohem jednodušší, přesnější a barva výraznější!

Tužky na oči i rty

Pokud jste příznivcem konturovacích tužek, které ale čas od času potřebují ořezat, nezapomeňte je předtím dát do chladu. Zpevní se a při ořezávání nedojde k lámání nebo drolení. Hrot bude špičatější a líčení preciznější.

via GIPHY

Články - další články

Doporučujeme