Tomáš Arsov: Vlasy nejsou tabulková záležitost, každý člověk je individuální a musí se k tomu tak přistupovat

30. října 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Tomáš Arsov (Foto: Instagram zomasarsovhairandbeauty)

Oblast služeb koronavirová pandemie zasáhla nejvíce. Kadeřnické a kosmetické salóny musely ze dne na den zavřít a nikdo netuší, kdy se provoz obnoví. Pokud lidé budou nuceni se stříhat doma sami, jak tomu bylo na jaře, tak jak to nejlépe zvládnout? K situaci se pro Frekvenci 1 vyjádřil kadeřník Tomáš Arsov.

Pokud žena se chystá ostříhat muže sama, tak základ tvoří kvalitní holící strojek. “Dobré je se kouknout na internet, kde jsou různé tutoriály. Je tam vysvětleno, jak ty chlapy stříhat. Také si musíte pořídit kvalitní ostré nůžky, samozřejmě ne ty na nehty,” uvádí Arsov se smíchem. Nesmíte zapomenout na hřeben a pokud tato aktuální situace bude trvat déle, tak podle kadeřníka to většina lidí je schopna vydržet. “Teď je důležité, abychom zůstali zdraví. Takže trošku přerostlé vlasy bychom všichni mohli přežít,” dodává.

Bohužel tím, že se kadeřnictví zavřela ze dne na den, většina žen nestihla narychlo svou kadeřnici navštívit. Sice některé ten poslední den otevírací dobu prodloužily do pozdních večerních hodin, ne na všechny se ale dostalo. Tomáš domácí barvení nedoporučuje. “Může tak nastat více škody než užitku,” popisuje. Také doufá, že situace nebude trvat dlouho. “Pár milimetrů, možná centimetr opravdu přežijeme. Chápu ale ženy, které mají šediny. Tady bych to asi řešil pro jednou nějakým domácím barvením,” řekl Arsov. Žena by se ale se svým kadeřníkem měla poradit o odstínu barvy, popřípadě ho požádat o namíchání. “Nepouštějte se do toho samy, protože ty spálené vlasy budeme dávat dohromady mnohem déle, než jeden měsíc, který bychom to teď mohli vydržet,” dodal.

Posledních měsících frčí hodně šedivá barva vlasů, ne každému tato barva sedí. “Šediny jsou moderní, usnadňují vám život, že se nemusíte dobarvovat. Jsou hezké, ale záleží na celkovém stylu člověka a musí se tam opravdu zhodnotit celkový vizuál,” uvádí kadeřník. “Zrovna včera jsem měl na svých sociálních sítích livestream a tam jsem vysvětloval jedné klientce, že se to opravdu nedá říct všeobecně. Vlasy nejsou tabulková záležitost, každý člověk je individuální a musí se k tomu tak přistupovat,”  dodává.

Také mnoho žen po chemoterapii neví, zda si vlasy mohou ihned barvit. “U toho záleží, jak dlouho je ta dáma nebo ten pán po té chemoterapii a pak se rozhoduje, co se s těmi vlasy dá dělat,” říká Arsov. “Ty klientky většinou vidí, že jim ty vlasy rostou a už to chtějí hned barvit, tak říkám ať počkají. Kůže je totiž velice citlivá a ty vlasy jsou hodně slabé,” doplnil. Vlasy velmi často změní i strukturu a z rovných jsou kudrnaté nebo obráceně a chovají se úplně jinak.

 

Články - další články

Doporučujeme