Z ohřívané rýže můžete mít otravu! Jak se vyhnout případnému nebezpečí?

31. března 2017·Články·Redakce

shutterstock

Tak neškodná potravina jako rýže vám může způsobit velké zdravotní komplikace, když ji budete nesprávně konzumovat a skladovat.

Rýže obsahuje bakterie Bacillus cereus, které se nezničí ani vařením. Bakterie se tedy i po uvaření množí a v nejhorších případech pak mohou způsobit až otravu, píše britský deník Mirror.

Důležité je správné skladování rýže. Množství, které nesníte, musíte nechat co nejrychleji zchladnout a dát ho do ledničky v neprodyšném obalu.

Rýži snězte raději hned druhý den a ohřejte ji na vysokou teplotu, třeba na pánvi. Rozhodně ji neohřívejte více než jednou. Před prvním vařením nezapomeňte rýži důkladně propláchnout.

 

Články - další články

Doporučujeme