Animovaná Pyšná princezna? Počítačové Krasomily i krále Miroslava se už nemůžeme dočkat

6. prosince 2023·Zábava·Redakce

Slavný pohádkový příběh PYŠNÁ PRINCEZNA vzniká v animovaném 3D zpracování. Režie se ujali tvůrci David Lisý a Radek Beran, který je zároveň i autorem scénáře. Ten při psaní vycházel jednak z původní literární předlohy Boženy Němcové, ale i z ikonických momentů filmové verze z padesátých let.

Postavy a prostředí vytváří tým výtvarníků pod vedením Jana Koníčka. Hudební složky se ujali Ondřej Brzobohatý a Ondřej Brousek.

Určitou diváckou bariéru, zejména pro nejmladší generaci, představují okolnosti související s dobou vzniku filmu a zejména jeho černobílé provedení. Proto se připravuje animovaný remake. Atraktivní velkou pohádku pro dnešního dětského i dospělého diváka.

“Nové zpracování filmové pohádky Pyšná princezna se mi od začátku zdálo jako dobrý a odvážný nápad,” říká scénárista a režisér Radek Beran.

Mrkněte se na krátký trailer. Už podle ikonické vlny z princezniných vlasů a drobné korunky na temeni hlavy je nám jasné, že se tvůrci skutečně velmi drželi oblíbeného filmového zpracování.

 

Do českých kin film vstoupí 7. listopadu 2024.

Zábava - další články

Doporučujeme