FOTO: Česká policie představila nové psí posily. A jsou rozkošné!

1. května 2018·Zábava·Karolína Stránská

V týdnu od 23. do 27. dubna proběhl 6. ročník Mistrovství Moravy, soutěže policejních psovodů a služebních psů. V silné konkurenci a náročných disciplínách obsadili kynologové Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje krásné první a druhé místo. První místo v nejnáročnější kategorii Stopařského přeboru, který se uskutečnil ve dnech 20. až 22. dubna, vybojoval také moravskoslezský psovod se svým „čtyřnohým“.

O obou akcích v pátek 4. května detailněji informoval vedoucí odboru služby pořádkové policie plk. Mgr. Libor Schejok společně s vedoucím oddělení služební kynologie mjr. Mgr. Petrem Kozákem na tiskovém brífinku, který se uskutečnil na kynologickém cvičišti.

Přítomným redaktorům bylo připraveno také jedno, vlastně čtyři, překvapení. Byly představeny nové posily oddělení služební kynologie. Je jim deset týdnů a jmenují se Enia, Eira, Elvie a Edgar a pocházejí z chovatelské stanice s názvem „od Policie České republiky“. Tři fenky a jeden pejsek jsou sourozenci. Do Moravskoslezského kraje byla štěňata přivezena koncem tohoto týdne a novinářům byla představena za doprovodu nových „pánů“. I když to jsou ještě roztomilé chlupaté koule, jejich mnohdy drsnější hra zcela jasně ukazovala, že z nich vyrostou rázní a nekompromisní „parťáci“ policistů.

Zdroj: Policie ČR

Zábava - další články

Doporučujeme