FOTO DNE: Vezmeš si mě, zeptala se žena u Karlova mostu. Zásnuby v Praze plánovala 2 roky!

4. listopadu 2016·Zábava·Redakce

Že je žádost o ruku na Karlově mostě kýč jako bič? Možná, ale co když vám řekneme, že těmto zásnubám předcházely dlouhé dva roky plánování? Pokleknout není nic těžkého, v tomhle případě šlo ovšem o dokonalý prsten.

„Stefan byl šťastný a překvapený, ale zároveň překvapený nebyl, protože jsme nikdy nedělali věci tradičním způsobem,“ řekla Sonja Lishchynki pro The Huffington Post.

Sonja je blogerka a cestovatelka. Se Stefanem žije na psí knížku už několik let a o svatbě vlastně ani nikdy moc nemluvili. Jenže pak Sonja dostala ne příliš tradiční nápad, že by partnera o ruku požádala ona. Na místě, kde by to nečekal a s prstenem, který pro něho hodně znamená.

Ale popořádku. Stefan je praprapra-potomkem slavného spisovatele Alexandre Dumase (autora Tří mušketýrů) a Sonje se svěřil, že lituje, že před smrtí otce nenechal vyrobit kopii rodinného pečetního prstenu. Ten se nejspíš ztratil, když Dumasovi potomci migrovali do Severní Ameriky.

Asi už tušíte, kam vedly kroky mladé cestovatelky, když se rozhodla originálně zasnoubit. Nechala vyrobit kopii prstenu, čemuž předcházely měsíce pátrání v archivech. Prsten nakonec zhotovil maďarský klenotník. Celý proces trval skoro dva roky.

Pak už jen stačilo vybrat dokonalé místo a když se pár ocitl v Praze na svatbě přátel, bylo jasno. Sonja poklekla k Karlova mostu při východu slunce.

Řekl pochopitelně ANO.

Autor: Anna Netušilová

FOTO: Reprofoto Sarah Stein/Huffingtonpost.com

Zábava - další články

Doporučujeme