FOTO: Japonská firma adoptovala kočky z útulků! Snižují zaměstnancům stres

13. března 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Twitter / ファーレイ株式会社

Není žádným tajemstvím, že se Japonsko dlouhodobě potýká s vysokou hladinou stresu u svých obyvatel. Společnost Ferray Corporation v Tokyu, která se specializuje na řešení webových problémů, to vzala na vědomí a přišla se skutečně neobvyklým řešením. Do svého sídla nastěhovala kočky!

Manažeři společnosti Ferray Corporation si byli moc dobře vědomí, že stres je v lidských životech velký problém. Zjistili přitom, že řada jejich zaměstnanců se se stresem potýká. Rozhodli se proto zapřemýšlet, jak hladinu stresu snížit.

Podle vědců je výrazným antistresovým prvkem přítomnost zvířat. Němé tváře nám okamžitě zvedají náladu, uklidňují nás, nutí nás hrát si s nimi a mazlit se, díky čemuž se cítíme lépe. Tokyo je ale velmi hustě osídlené, řada jeho obyvatel žije v naprosto miniaturních bytech a v těch jsou navíc zvířata často úplně zakázaná.

Manažeři proto učinili netradiční krok a do prostor firmy nastěhovali několik koček. Kočky přitom adoptují nebo zachrání z ulice sami zaměstnanci, zvířata však mohou žít v kancelářích a dělat tak radost i  všem ostatním.

A to není všechno. Za každou zachráněnou či adoptovanou kočku získají zaměstnanci odměnu 5 tisíc jenů, tedy asi tisíc korun. Není divu, že se okamžitě do projektu zapojila řada lidí a brzy si ho všimla i nejrůznější média. Projekt měl navíc nepopiratelně pozitivní výsledky.

Podle zjištění společnosti vzrostla produktivita, klesla hladina stresu u zaměstnanců a zlepšila se komunikace v kancelářích.

Kočky si navíc žijí ve firmě jako králové a královny. Od zaměstnanců se jim dostává veškeré péče, často si pro sebe vyloudí navíc nějakou tu dobrůtku a o mazlení a pozornost nouzi také nemají. Jediným problémem mohou být kopírky. Ty si totiž kočky velmi oblíbily a občas se z nich zkrátka nechtějí vůbec hnout.

Zábava - další články

Doporučujeme