FOTO: Tenhle husky strávil celý život v mrazu na řetězu! Na stará kolena poprvé poznal teplo domova

20. dubna 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

KELLY SOMERS / FACEBOOK

Po celém světě existuje množství zákonů, které mají nevinná zvířata chránit. Pořád se ale najdou jedinci, kteří je nerespektují a se svými zvířaty jednají ještě hůř, než s věcmi. Tento husky strávil 15 let svého života připoutaný venku na mrazu řetězem a obklopený vlastními výkaly. Naštěstí nakonec přece jen poznal teplo domova.

Patnáctiletý Husky jménem Cloud nikdy nebyl uvnitř domu a nikdy nezažil přívětivé pohlazení nebo hru. Všechno, co znal, byl jen dvorek plný jeho výkalů, na kterém byl za krk připoutaný na řetězu. Jediný úkryt, který měl, mu poskytovala stará dřevěná psí bouda a zrezivělá střecha od auta válící se na dvoře mezi harampádím.

Ani dům, který u dvora stál, nebyl v dobrém stavu. Jednoho dne se propadla shnilá střecha a tehdy si lidé poprvé všimli, že je na dvoře v nezákonných podmínkách držen pes. Podle pensylvánských zákonů, kde k incidentu došlo, totiž žádný pes nesmí být venku na řetězu déle než 30 minut v kuse a rozhodně nesmí být připoután v oblasti pokryté výkaly.

Na místo okamžitě přijeli patřiční úředníci, kteří majitelům oznámili, že jejich počínání překračuje hranice zákona. Majitelé psa následně souhlasili, že se ho vzdají ve prospěch úřadu na ochranu zvířat. A tehdy se psímu seniorovi ze dne na den změnil svět.

V útulku okamžitě poznali, že pejsek je velmi zanedbaný. Srst pokrývaly tuhé dredy, Cloud byl hubený, ve špatném psychickém stavu, byl hluchý a v těle měl neléčený nádor.

Po celém životě na jednom místě ale Cloud změnu špatně snášel. V útulku neustále popocházel kolem, byl nervózní a spal jen přerušovaně. Žena jménem Eleanor Garnett proto souhlasila, že si ho vezme domů, aby poznal trochu přívětivější prostředí a třeba si trochu více zvykl na lidi.

Cloud se ale zpočátku necítil lépe ani doma u Garnettů. Nikdy předtím nebyl uvnitř lidského domova a tak vůbec netušil, jak to chodí. Neustále chodil kolem, narážel do věcí a všechno shazoval. Před lidmi se schovával, utíkal a nechtěl vylézt.

Rodina se rozhodla dát pejskovi prostor, který chce. Cloud zalezl do malé místnosti, ve které byla umístěna sušička, schoval se a zůstal tam celý den. Když potom ale přišla Eleanor do místnosti, Cloudovo chování se konečně změnilo. Sám k ní přišel a packou jí naznačil, že chce pozornost. Žena si k němu sedla a začala ho s nadšením hladit. K jejímu úžasu Cloud reagoval pozitivně a povzbuzoval ji k dalšímu hlazení.

Od toho dne byl jeho psychický i fyzický stav čím dál lepší, naučil se vycházet s dětmi i s cizími psy a zamiloval si lidskou pozornost. Nakonec pro těžce zkoušeného huskyho všechno dopadlo dobře. Adoptoval ho manželský pár a Cloud tak konečně našel milující domov.

Zábava - další články

Doporučujeme