FOTO: Žena ztratila psa kvůli tragické nehodě. Rozhodla se varovat ostatní pejskaře

2. dubna 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Mladá žena jméněm Christina Young ztratila svého milovaného pitbulla naprosto nečekaně. Ukázalo se, že důvod pejskova úmrtí není tak vzácný, jak by se mohlo zdát. Christina se proto rozhodla důrazně varovat ostatní pejskaře.

Christina Young s manželem svého pitbulteriéra Peteyho velmi milovali. Petey byl chytrý a hravý pejsek v nejlepších letech, a proto oba partnery velmi zdrtilo, když ho jednou našel Christinin manžel při příchodu z práce bez života.

Muž prý pojal podezření, že něco není v pořádku, už když ho pejsek nevítal jako obvykle. Když však postoupil dále do bytu, čekal na něj otřesný nález. Petey byl mrtvý na podlaze s pytlíkem od brambůrků naraženým na hlavě.

Pejsek se udusil, protože vlezl do odpadků a lákavá vůně brambůrků ho přiměla strčit čumák do pytlíku. Bohužel už potom nebyl schopný si sám pomoci a hlavu zase vyndat. Podle veterinářů nejsou podobné tragédie u psů výjimečné.

Pes ucítí vůni jídla, strčí hlavu do plastového pytlíku a zaráží ji čím dál hlouběji, aby ho vylízal. Nakonec se nemůže dostat ven a v obalu se udusí. Často se dokonce stane, že je přitom páníček doma, jen ve vedlejší místnosti. K tragédii stačí pouze tři až pět minut.

Plastové obaly nejsou jedinou hrozbou pro naše mazlíčky. Zdravotní problémy jim mohou způsobit i zbytky některého lidského jídla nebo ostré hrany plechových konzerv. Snadný řešením přitom může být dostatečně zabezpečený koš s víkem, které pes nezdolá, nebo okamžité vynášení nebezpečných odpadků do popelnice. Christina se rozhodla o své bolestné ztrátě promluvit veřejně, aby varovala ostatní pejskaře. Podobné incidenty jsou totiž naprosto zbytečné, ale může k nim dojít velmi snadno.

 

 

 

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme