Ženich (†27) podlehl rakovině den před svatbou! Své nastávající nechal dárek

30. listopadu 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Snoubenci Danielle Cumberworth a Ashley Grant-Smith plánovali svatbu, ale těžce nemocný Ashley už se jí bohužel nedožil. Vzácný typ rakoviny krve ho připravil o život pouhý den před svatbou. O to větší to byl pro Danielle šok, když o dva měsíce později dostala od Ashleyho dojemný dárek.

Britové Danielle Cumberworth a Ashley Grant-Smith se seznámili v létě roku 2015 na dovolené na Krétě. Oba tam byli se svými přáteli a všichni mladí lidé si nakonec natolik porozuměli, že výlet strávili jako jedna velká skupina. Ashley a Danielle zůstali v kontaktu a když ji pozval na 80. narozeniny svého dědečka, k jejímu překvapení ji představil jako svou přítelkyni.

Danielle na moment vzpomíná se smíchem. Takový prý její budoucí snoubenec zkrátka byl. Od té doby tvořili pár. Už když se viděli poprvé však Ashleyho trápil zdravotní problém, který se později ukázal jako fatální. Již na Krétě ukazoval Danielle bulku na svém krku, kvůli které bral antibiotika. Tehdy byl ještě přesvědčený, že o nic nejde.

Děsivá diagnóza

Bulka však nemizela, ba naopak, rostla. Když spolu o rok později již mladí lidé společně bydleli, Ashley si od lékařů vyslechl děsivou diagnózu. Jde o vzácný typ rakoviny krve. Před mužem byla náročná a zdlouhavá léčba.

Bohužel nic nepomáhalo a postupně docházely možnosti. Jednoho dne sdělili lékaři Ashleymu, že pro něj už nemůžou nic udělat a na svou nemoc zemře. V náročné chvíli byli po jeho boku nejbližší příbuzní i jeho partnerka. Když přijeli domů a snažili se s informací vypořádat, zeptala se Danielle, jestli Ashley něčeho lituje. “Že si tě nestihnu vzít,” odpověděl podle jejích slov. A tak začali plánovat svatbu.

Když měli koupené prstýnky a všechno zařízené, musela ještě Danielle na úřad vyzvednout patřičné papíry. Den na to měl mladý pár čekat obřad. Bohužel, v okamžiku, kdy Danielle vstoupila do budovy úřadu, volal jí otec Ashleyho.

Den před svatbou

“Věděla jsem, že měl Ashley za sebou náročnou noc, ale musela jsem jet do města, abych vyzvedla dokumenty pro svatbu následující den – 10. října,” popsala Danielle místnímu listu Leicester Mercury. “Jakmile jsem vstoupila na úřad, volal mi Ashleyho táta,” vzpomínala.

“Řekl mi, abych se vrátila, jak nejrychleji to půjde. Věděla jsem, že Ashley zemřel,” popsala žena. “Když jsem se vrátila do domu jeho rodičů, jen tak tam ležel. Bylo to strašné,” svěřila se. O Ashleyho se v jeho posledních dnech starala jeho matka i partnerka rovným dílem. Kvůli jeho špatnému zdravotnímu stavu už z domu nemohl nikam vycházet a v domě jeho rodičů se snoubenci plánovali také vzít.

V den, kdy se z páru měli stát manželé, tak místo toho nevěsta na úřadě nahlašovala Ashleyho smrt. Po tragické ztrátě ji však ještě přece jen čekalo jedno milé překvapení od jejího partnera.

Poslední dárek

“Dva měsíce potom, co zemřel, jsem přijela domů a našla jsem upozornění, že jsem zmeškala zásilku,” popsala mladá žena. “Vyzvedla jsem si balíček na pobočce. Otevřela jsem ho v autě na parkovišti a byl v něm zásnubní prstýnek od Ashleyho,” vzpomíná Danielle.

“Bylo to naprosté překvapení. Neplakala jsem, smála jsem se. Vůbec nic mi o tom neřekl. Byl to nádherný diamantový prstýnek z bílého zlata,” sdělila žena. “Trvalo měsíce, než dorazil, protože ho nechal udělat speciálně podle vlastního návrhu. Budu ho opatrovat navždy, spolu s našimi snubními prstýnky, které jsme nikdy nepoužili,” dodala dojatá žena.

Zábava - další články

Doporučujeme