FOTO: Zubožený pejsek měl na sobě 16 kilo srsti! Nemohl ani pořádně chodit

4. dubna 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

AMANDA CHARSHA-LINDSEY

Lazarus je sedmiletý pyrenejský horský pes. Ačkoli je to milé a dobrosrdečné stvoření, většinu života prožil v naprosto otřesných podmínkách. Za roky zanedbané péče mu na těle narostlo téměř 16 kilogramů zplstnatělé srsti! Naštěstí má jeho příběh dobrý konec.

Lazarus prožil šest let ze svého sedmiletého života připoutaný ve stodole 12×12 metrů. Jeho páníčci oba trpěli vážnými chorobami a nebyli schopni se o něj postarat. Pejskovi tak narostlo bezmála 16 kilogramů zdredovatělé srsti, která se postupně přeměnila v dusivou jednolitou hmotu znemožňující pohyb. Lazarus nebyl pořádně schopný chůze a zakrněly mu svaly.

Stodola, ve které byl uvězněný, byla tak plná výkalů, že je lidé museli nejprve odházet, aby vůbec mohli pořádně otevřít vrata. Případ zuboženého pejska si získal pozornost organizace Big Fluffy Dog Resque, která zachraňuje psy v nouzi. Lazarus se díky nim konečně dostal k psímu holiči a zbavil se svého závaží.

Zpočátku mu prý nevadilo, když se ho lidé dotýkali, ale trvalo nějaký čas, než zjistil, že si fyzický kontakt může i užívat. Vybudovat náklonnost k lidem prý výrazně pomohly i psí laskominky.

O Lazara se postarala jedna žena ze záchranné stanice, která se rozhodla dát mu dočasný domov, než najde nového pána. Nejprve musel pečlivě rozmýšlet každý krok, postupně ale získává více a více síly a s ní i radosti do života. Konečně si začíná hrát a naplno projevovat svou radostnou povahu!

Zábava - další články

Doporučujeme