Děsivá, nebo krásná? Tahle mimozemšťanka boří stereotypy krásy

3. dubna 2020·Zábava·Karolína Stránská

Zdroj: Instagram

O nekonvenčním líčení začala uvažovat poté, co zhlédla reality show o drag queens. Salvia zaujala neobvyklým mimozemským zjevem, který se naprosto vymyká všem zažitým standardům krásy. Někteří ji obdivují jako svěží vítr módy, jiní zatracují jako nechutné a děsivé stvoření. Co říkáte vy?

Salvia bojuje proti všem předsudkům v oblasti krásy, které vás jen mohou napadnout. Trefila se přitom přesně do doby, kdy lidé začínají chápat pohlaví jako spektrum a módní konvence jsou čím dál volnější.  Její bezpohlavní mimozemské kreace si proto získávají po celém světě tisíce fanoušků.

„Když mi bylo 14, oholila jsem si obočí. Byl to pro mne důležitý moment, protože to byl první krok k pochopení toho, jak chci vypadat a první odmítnutí tradičního pohledu na krásu. O několik týdnů později jsem si na obličej začala kreslit tečky a začala jsem si malovat řasy na bílo,“ nechala se Salvia slyšet.

„Jako dítě jsem se nikdy necítila krásná, ale milovala jsem oblečení. Stylizování mi pomohlo k tomu, abych se naučila mít ráda vlastní tělo. Rituál zdobení a oslavování sebe sama mi dovolil vyvinout si lepší vztah k sobě samé a k mému tělu,“ vysvětlila. Umělkyně se sice narodila v mužském těle, to ale vždycky nenáviděla. Podle svých slov se s ním necítila spojená a zejména v průběhu dětství a dospívání si proto zažila těžké časy.

Nakonec s pomocí neobvyklé módy nalezla cestu zpátky k sobě. Svými uměleckými kreacemi si dokázala získat i řadu příznivců. S rostoucí popularitou Salvia do světa vysílá i své poselství. „Moje rada pro všechny děti, které se necítí krásné, je, aby procvičovali oslavování sebe samých a svých těl. Většina lidských těl se nevejde do standardů, které nám jsou tlačeny do hlav a je důležité vědět, že můžete být krásní i mimo tyto normy. Milovat se je ta nejsilnější věc, kterou můžete udělat,“ vyjádřila se pro server Viral Thread.

View this post on Instagram

In my dream fortress with @ines.alpha ☁️thank you???✨✨

A post shared by Salvia (@salvjiia) on

 

Zábava - další články

Doporučujeme