GALERIE: Kocourek má kvůli vrozené vadě “motýlí čumáček”

16. února 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook

Tenhle kocourek je skutečně jedinečný. Narodil se s vrozenou vadou a přežil jen zázrakem. Dnes je z něj velký a silný kočičák, který na vlastní facebookové stránce těší tisíce fanoušků.

Život tohohle kocourka měl namále ještě před tím, než vlastně pořádně začal. Když jeho maminka v listopadu roku 2014 otěhotněla, vyhodil ji totiž její původní majitel do mrazivých ulic kanadského Vancouveru. Pro březí kočičku bylo ale takové prostředí velmi nebezpečné. Bylo by pro ni obtížné sehnat si dostatek potravy a teploty pod bodem mrazu by nemusela přežít.

Duchapřítomní lidé z okolí se rozhodli tulačce pomoci. Odchytili ji a protože si ji nemohli nechat, odvezli ji alespoň do záchranné stanice. Tam kočička 17. listopadu porodila šest mourovatých koťátek. Jedním z nich byl právě kocourek Marvel. Ten se navíc narodil s rozštěpem rtu.

Kvůli této vadě se nemohl správně přisát a získat od matky dostatek mléka, ošetřovatelé ho proto ručně dokrmovali z lahvičky, aby měli jistotu, že vypil dost. Naštěstí neměl malý Marvel rozštěpené i patro. To bývá u koťátek obvykle smrtelné.

Malý chlupáč rostl a díky péči ošetřovatelů si velmi dobře zvykl na přítomnost a dotyky lidí. Stal se z něj překvapivě velký a huňatý, přátelský a hravý kocour. Po několika měsících, v únoru 2015, ho i s jeho bratrem adoptovala jeho nová rodina.

Celé jméno neobvyklého kocoura zní Profesor Pudgeblossom Marvel, jeho bratr nosí jméno Toto. Dnes jsou oba kocouři velcí, krásní a spokojení. Dokonce mají na Facebooku vlastní stránku, kterou sleduje několik tisíc fanoušků. Marvelův “motýlí” nosánek se nakonec z vady stal jeho předností. A v ničem už ho neomezuje – kočičák jí, pije i dovádí jako kterákoli jiná číča.

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme