I tímhle se lidé živí! Jaká jsou nejdivnější zaměstnání na světě?

3. dubna 2023·Zábava·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphoto)

Když dojde při seznamování s novým člověkem na téma zaměstnání, mají tito lidé vyhráno. Takový úředník, prodavač nebo barman neudělá tak velký dojem jako jedno z těchto nejdivnějších zaměstnání. Ani umělecky zaměřené zaměstnání nenabídne takový prostor pro konverzaci a úžas. Zkrátka by vás možná ani nenapadlo, že takové profese vůbec existují, ale někdo to prostě musí dělat. Ty nejzvláštnější představuje web G.CZ.

Odháněč holubů

V indickém Džajpuru je pětihvězdičkový hotel Rambagh Palace. Na jeho nádvoří je fontána a u ní stojí dva pestře odění muži s vlajkami, na kterých je nakreslen přeškrtnutý pták. Jsou to odháněči holubů. Kdyby tu nebyli, hejna ptáků by fontánu okamžitě vzala útokem.

Ochutnávač kočičího žrádla

I zvířata se chtějí stravovat jako lidi. Funkce ochutnávače kočičího a psího žrádla je celkem jednoduchá. Nesmíte mít alergii na žádnou ze složek krmiva, které je pro běžného člověka naprosto nezávadné, ale hlavně o něm musíte dokázat napsat elaborát. Chtěli jste být restauračním kritikem? Nebo kecat kuchařům do jídla jako Pohlreich? Máte šanci.

Leštič mincí

Některé americké banky nabízejí svým klientům i v době kreditních karet exkluzivní službu. Jejich drobné do několika hodin naleští, jako kdyby právě vyjely z mincovny. Samostatný pracovník je prostě denně máčí ve speciálním roztoku, ručně leští a suší, aby se všechny ty centy blýskaly. Tak trochu fetiš, ale milionáři si na něj prý potrpí.

Lovec golfových míčků

Lovit míčky v křoví? To je nuda. Golfové hřiště TPC-Sawgrass na Floridě má hodně zákeřnou sedmnáctou jamku. Její green je na ostrůvku obklopeném jezírkem. Ročně na jeho dně skončí 120 tisíc míčků. A někdo je musí vylovit. Pokud máte potápěčské zkoušky, můžete se lovem golfových míčků docela slušně živit. Stačí jezdit od hřiště k hřišti a být trochu blázen.

Patoekolog

Až vám zas někdo bude říkat, že má den na h*vno, schválně se ho zeptejte, čím se živí. Třeba výjimečně nekecá a je to patoekolog. Ti se totiž v exkrementech opravdu hrabou, co je týden dlouhý. Výzkum fekálních bakterií, ať už ze zkamenělého nebo čerstvého trusu, jim totiž o jejich majiteli prozradí úplně všechno.

Chipsový inspektor

Stojíte u linky a osm hodin denně koukáte na nekonečného hada brambůrek. Sem tam nějakou vezmete a zkusíte, jestli je správně propečená, jestli má odpovídající chuť nebo jestli je tvarově kompatibilní. Hrozný vzrůšo, při kterém to občas dost křupe.

Strážce poháru

Stanley Cup se těm šíleným, věčně ožralým a nevypočitatelným hokejistům vždycky jen půjčuje. Objedou s ním rodné město, občas jim někde upadne, ale pokaždé je v jeho dosahu bodyguard, který má za úkol ho po všech těch eskapádách dopravit zpátky do muzea. Asi je to dost o nervy. Navíc vydržet nechlastat na těch oslavách. Nezávidíme.

Rybí kalkulačka

V akváriích je potřeba čas od času ryby přepočítat, abych jich náhodou nepřibývalo (ta lepší varianta) nebo aby návštěvníci zbytečně nekoukali na tlející mrtvolky. U hejna malých rybek je to pěkná makačka, protože chvilku nepostojí a hlavně všechny vypadají stejně. Za tři minuty průměrný sčítač zvládne až 450 drobných rybek. A asi potom trochu šilhá.

Vrchní žvýkal

Testér žvýkaček. Určitě o tom sníte, jak byste konečně všem výrobcům řekli, že to už po pěti minutách nemá žádnou chuť. Výdrž je ovšem jen jedním z několika desítek parametrů. Počítá se aroma, chuťová vyváženost, konzistence, ochota dělat bubliny, lepivost na patře, lepivost na lavičce a spousta dalších faktorů. Navíc z toho budete mít tak namoženou čelist, že budete veškerou další potravu srkat brčkem.

Natěrač Golden Gate Bridge

Jeden z nejslavnějších mostů na světě svou charakteristickou oranžovou barvu nemá jen tak. Neustále ji obnovuje tým třiceti natěračů. Barva podléhá kvůli mořské soli, častým mlhám a dalším vlivům rychlé zkáze, a proto se musí obnovovat prakticky neustále. Pro tuhle práci potřebujete horolezecké zkoušky a hodně velký váleček.

Zábava - další články

Doporučujeme