Jak vidí lidé s vadou zraku? Umělce inspiruje krátkozrakost

20. září 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / philipbarlow

Zajímalo vás někdy, jak vlastně přirozeně vidí svět lidé, kteří nosí brýle? A nebo sami trpíte oční vadou a nikdy se vám nedařilo přesně popsat svému okolí, jak vypadá váš svět bez obrouček? Umělec Philip Barlow by vám mohl pomoci. Své olejové malby totiž maluje, jako by byly z pohledu krátkozrakého diváka.

Jihoafrický umělec Philip Barlow (51) popisuje své dílo jako krok směrem k abstrakci. Přesto je vlastně velice realistické – právě takto totiž vidí krátkozrací lidé okolní svět, když si sundají brýle nebo vyjmou čočky. Díky unikátnímu způsobu již umělcova práce zaujala  řadu lidí.

Barlow, který v současnosti žije nedaleko Kapského Města, je fascinován hlavně barvami a ve svých olejomalbách se pokouší zachytit “ideální okamžik”. Tedy chvíli, kdy se děj srovná tím správným způsobem podle jeho estetiky. Vyhledává podle svých slov hlavně krásu v “nepostřehnutelném a neznámém”.

Jeho nejnovější série nazvaná “Night” tedy noc, zachycuje rozmazaný ruch velkoměsta. Dominantní jsou hlavně scenérie budov a hra se světly. Právě světlo je pro malíře velice důležité. “Pro mě je světlo ultimátní subjekt, protože ztělesňuje vrchol veškeré reality,” tvrdí Barlow.

Umělec v současnosti žije s manželkou, dvěma dětmi, dvěma psy a šesti slepicemi v městečku Riebeek West v Jihoafrické republice.

Zábava - další články

Doporučujeme