Syn (†19) postižené umělkyně se předávkoval. Šikanovali ho kvůli mně, svěřila se žena

18. září 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Ali Lapper

Alison Lapper (54) se narodila bez rukou a s velmi zkrácenýma nohama. Přesto přivedla na svět zdravého chlapečka, který dostal jméno Parys. Jeho život však skončil předčasně - v pouhých 19 letech se kvůli své drogové závislosti omylem předávkoval. Jeho matka nyní veřejně promluvila o tom, co ho k tomu dovedlo.

Když přišla holčička jménem Alison Lapper na svět, nebyla zdaleka jako ostatní miminka. Děvčátko se narodilo bez rukou a se zakrnělými nožičkami. Za jejím postižením stála vrozená vada jménem fokomelie. Její rodiče ji odložili do ústavu a se svou původní rodinou dodnes žádné vztahy neudržuje.

Ačkoli byl její životní start náročný, Alison se nikdy nevzdala. Po čase získala protetické končetiny. Uvědomila si ale, že slouží hlavně k tomu, aby se na ni ostatním lépe dívalo, namísto toho, aby jí skutečně v životě pomáhaly. Tak se jich dívka vzdala a naučila se žít bez nich.

Se svou úlohou se poprala úctyhodně. Naučila se s pomocí svých úst malovat velmi propracované obrazy a stala se známou a respektovanou umělkyní. Našla si lásku a podařilo se jí přivést na svět zdravého chlapečka, který dostal jméno Parys.

Veselý a akční chlapec se však po příchodu na střední školu velmi změnil. Stal se terčem šikany a někteří spolužáci nazývali jeho matku velmi nevybíravými jmény. Citlivý Parys vše nesl velmi těžce a začal trpět depresemi a úzkostmi. A ty jej postupně dovedly až do náruče drog.

Když bylo chlapci 16 let, musela ho zapsat do léčebny. Jeho potíže však přetrvaly a závislost nikdy zcela nepřekonal. Přesto, že se zdálo, že už se mu daří lépe a těšil se dokonce na nástup do nové práce, přišla v srpnu letošního roku zdrcující zpráva. Parys se v hotelovém pokoji v pouhých devatenácti letech předávkoval.

Alison byla naprosto zdrcená. Rozhodla se však o svém synovi veřejně promluvit do médií. Nebylo by podle ní fér, aby na něj lidé vzpomínali jako na feťáka. Svěřila se proto se složitým pozadím jeho života, které ho vinou zbytečné nenávisti dovedlo až k tragickému konci.

“Matky jako já by neměly pohřbívat své devatenáctileté děti. Ony by měly pohřbívat nás,” uvedla pro britský list Mirror.

Články - další články

Doporučujeme