Jste fanoušci seriálů a Vánoc? Tohle jsou ty nejlepší vánoční seriálové epizody

21. prosince 2021·Zábava·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Ne každého baví o svátcích donekonečna sledovat pohádky a někdo třeba nehodlá sledovat ani jedinou a raději dá přednost humoru. Dali jsme pro vás dohromady tipy na vánoční epizody oblíbených seriálů, které vám určitě kápnou do noty v momentě, kdy nebudete vědět, kudy kam a pohádky vás už nikterak neuspokojí. Se seznamem nám pomohl web Fandíme seriálům.

Dr. House: Ve znamení sarkasmu

Pokud milujete sarkasmus, určitě oceníte přístup Dr. House. Ten v 10. epizodě 4. série označí Vánoce za pokrytecké svátky, které nepochopitelně oslavují mytologickou postavu, a nápad zvolit část roku, kdy jsou k sobě lidé slušní, za obscénní. Je to pro něj však dokonalá příležitost k další nekalé hře. Pozor, pokud chcete být překvapeni, dále nečtěte. SPOILER! House se rozhodne zorganizovat tajného Santu. Své zaměstnance nechá losovat z pytlíčku, ve kterém se však nachází papírky pouze s jeho jménem. Všichni zúčastnění to brzy zjistí. Aby mezi svůj tým zasel semínko sváru, obdaruje nenápadně sám sebe iPhonem a nechá “hráče” spekulovat o tom, který zrádce se mu takto snaží vetřít do přízně.

Mr. Bean: Legendární krůta

Důkaz, že v jednoduchosti je opravdu krása. Nenáročná a hlavně pohodová zábava v podobě omylů jednoho sympatického nešiky doplněná o primitivní, ale nestárnoucí gagy ušité na míru každému divákovi. A o čem tato taškařice vypráví? Jak prosté. Pan Bean si chce užít tradičně netradiční Štědrý den, který je ovšem doplněn o nekonečnou nabídku perliček. Od vánočního orchestru po ikonickou scénu s krůtou na hlavně.

Přátelé: Vánoční pásovec a Tulsa

Všech deset řad kultovního sitcomu Přátelé nabízí alespoň jednu epizodu zasazenou do období Vánoc či Silvestra. Z těchto dílů nejvíce vyčnívá 10. epizoda 7. řady s výstižným názvem Vánoční pásovec. Ross převlečený za pásovce se snaží svému synovi Benovi vštípit židovské svátky Chanuka. Za asistence Chandlera v Santově obleku je tato zápletka zkrátka k nezaplacení.

Také nesmím opomenout 10. díl 9. řady, kdy Chandler musí zůstat pracovně v Tulse. Jeho telefonát s Monikou, která zjistí, že zůstal v práci sám s přitažlivou Wendy je nezapomenutelný. Zároveň je tento díl vzpomínkovou epizodou, kdy Chandler rozjímá nad vánočními momenty, které se svými přáteli v minulosti zažil. Celkově Přátelé nenabízejí nepovedené díly a ať už si pustíte jakýkoliv, buďto vánoční nebo silvestrovský, díl, tak neuděláte chybu.

Dva a půl chlapa: Vztek na Charlieho

Ani sitcom Dva a půl chlapa neminuly vánoční svátky. A nejen jednou. Během všech dvanácti sérií totiž seriál čítá celkem 7 vánočních epizod. Nejlepší z nich je ale rozhodně 11. epizoda 7. série s názvem Pozor, je to neslušný. Myslím, že název epizody mluví za vše. Vánoce totiž mají být svátkem klidu a pohody, to ovšem našemu oblíbenému záletníkovi Charliemu Harperovi vůbec nic neříká.

Comeback: Heavy Christmas

A světe, div se! Na vánoční epizodu došlo i ve světě českých sitcomů, konkrétně v seriálu Comeback. Tento díl z 1. řady se odehrává nepřekvapivě několik dní před Vánoci a v Tomášově obchodě U Dvou akordů se už několik dní za pultem nezastaví. Nové album vánočních koled Křečka Mirečka se prodává jako šílené, a je tedy potřeba za vydělané peníze zajistit rodině nějakou tu nadílku. Tomáš svěří internetový nákup dárků Lexovi, Ozzák se má postarat o vánoční cukroví, Marcelka se vyrovnává s nepříliš svátečním přístupem svého manžela a Simona hledá místo, kam přes Vánoce děti uklidit. Iva mezitím přemýšlí nad tím, jaký dárek se jí objeví pod stromečkem letos.

 

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme