Mrkněte se s námi na pár zajímavostí, které jste o pohádce O vánoční hvězdě nevěděli

23. prosince 2021·Zábava·Lenka Skrzeczkova

O vánoční hvězdě. (Foto: se souhlasem Česká televize)

I letos se mohou diváci těšit během svátků na pohádky. Den před Štědrým dnem Česká televize uvede loňský premiérový příběh O vánoční hvězdě. Tato pohádka byla na Vánoce nejsledovanějším pořadem a vzala za srdce nejednoho diváka. Pojďme se společně mrknout na pár zajímavostí.

Pohádka Karla Janáka sklidila na loňské Vánoce obrovský úspěch. V hlavních rolích se objevila Tereza Ramba, Vojtěch Kotek nebo Anna Geislerová. Příběh pojednává o spadlé hvězdě Deničce, která se objeví jednoho dne u učitele Václava. Každá hvězda na zemi časem vyhasne a zachránit ji může jen nesobecká láska. Tu cítí Vašek k princezně. Během záchrany Deničky jim však vstoupí do cesty zlá hvězda Proxima.

Většina kostýmů, které v pohádce jsou, byly navrhovány extra a jsou ušité ze speciálních látek z celého světa. Pouze komparzisté měli půjčené oblečení z fundusů České televize. Točilo se v Západních Tatrách, konkrétně ve skanzenu v Zuberci. Dále na zámcích Karlova Koruna, Kačina a Žleby. Největší potíž během natáčení dělala zima, pro všechny to bylo o dost náročnější.

Jedná se už o sedmý snímek, kde si spolu po boku zahráli Tereza Ramba a Kryštof Hádek. Hráli spolu například v Bobulích, Všiváci, Padesátka nebo Vlastníci.

Filmaři se inspirovali při tvorbě z obrazů Josefa Lady. “Doufám, že se nám aspoň trošku podařilo atmosféru těch jeho obrazů přenést i do naší pohádky,” řekl v minulosti médiím režisér Karel Janák.

Zábava - další články

Doporučujeme