Nahlédněte pod pokličku terapie eroticky závislých. U příběhů přílišných milovníků žen se opravdu pobavíte!

10. května 2022·Zábava·Dominika Číčelová

Hlavní hrdiny nového celovečerního filmu s názvem Pánský klub svede dohromady skupinová terapie pro eroticky závislé. V komedii o lásce a jejích podobách a také o tom, že nikdy není pozdě pokusit se něco napravit, se potkává pětice zcela odlišných mužů, které hrají Jiří Mádl, Bolek Polívka, Milan Šteindler, Zdeněk Žák a Martin Leták.

Terapii se svéráznými „klienty“ vede atraktivní psycholožka Linda v podání Kristýny Hrušínské. Režisérem a autorem mezigenerační komedie o mužích, kteří milují ženy až moc a nehledě na věk řeší své touhy, je filmově debutující třicátník Matěj Balcar. Stejnojmennou a divácky úspěšnou hru režíroval i pro Divadlo Na Jezerce. Snímek uvede do kin 2. června společnost Falcon.

A tak vznikl Pánský klub

O úspěšnosti tématu svědčí vyprodaná představení i pozitivní recenze stejnojmenné Balcarovy divadelní hry. Divadelní i filmovou podobu tak spojuje částečně i herecké obsazení. Filmová verze stejně jako divadelní rozehrává téma nevěry. Režiséra Matěje Balcara napadlo podívat se na ni z pohledu lidí, kteří ji dlouhodobě provozují, a pokusit se zjistit, co je k nevěře vede. Při svém pátrání zjistil nejen, že jednotná příčina tohoto chování neexistuje, ale i fakt, že se týká všech sociálních skupin. A tak vznikl Pánský klub. „Terapie pro eroticky závislé, která spojí pět mužů tak rozdílných, jak jen to jde, divákovi přináší pět zcela odlišných osudů a příčin, které je k jejich počínání vedou. V tom jsem objevil veliký komediální potenciál,“říká režisér Matěj Balcar.

Příběh nabízí objektivní pohled na nevěru

Klienty terapie ve filmu Pánský klub přes jejich zmíněnou třeskutou odlišnost spojuje právě zájem o něžné pohlaví. Ať je to distingovaný postarší scenárista na odpočinku Přemek, nesmělý učitel Cyril, buransky neotesaný majitel cykloservisu Eda, vyhořelý rocker Gigi nebo stydlivý ajťák schovávající se za masku tvrďáka Martin. „Tím, že sledujeme pět nevěrníků a jednu ženu, získáváme poměrně obsáhlý a, troufám si říci, že objektivní náhled na nevěru takovou – minimálně z mužského hlediska,“dodává režisér Balcar.

Zábava - další články

Doporučujeme