Nejslavnější filmové kočičky. Které z nich si získaly vaše sympatie?

7. září 2021·Zábava·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Ať už animované nebo hrané, mnohé kočičí filmové a seriálové postavy, se nám vryly do paměti a z některých jsou dnes už legendy. Vybrali jsme pět, které zná celý svět, a které mají fanoušky po celém světě. Který kocourek nebo kočička se vybaví hned z první vám?

Odpůrce pondělků

Slavná postava z filmů, komiksů a seriálů. To je tlusťoučký, zrzavý kocourek Garfield. K smrti nesnášel pondělky a nadevšechno miloval lasagne.

Foto Instagram

Mizící zubatka

Kočka Šklíba z pohádky Alenka v říši divů. Její růžovo-fialová barva, typický úsměv a schopnost náhle zmizet (a taky vytočit Alenku), si získalo obdiv mnohých diváků.

Foto Instagram

Kámoš jak hrom

Kocoura z legendární dvojice Tom a Jerry nám vždycky bylo vlastně líto. Přestože jsou s Jerrym kámoši jak hrom a na první pohled to mohlo vypadat, že Tom je ten zlý, všichni jsme nakonec pochopili, že je to vlastně chudáček, který to vždycky schytá.

Kočka naruby

“Co to sakra je?” “To je kočka!” “A proč je naruby?”. Taková byla reakce, když si Reachel z Přátel přinesla novou kočičku sphynx jménem Paní Fousnová. Přece jí nebude říkat Chlupáčku.

Foto Shutterstock

Školníkova kočka

Kočka jménem Paní Norrisová ze školy čar a kouzel v Bradavicích mnohokrát zavařila Harrymu Potterovi, když ho načapala na místě, kde neměl co dělat. Se svým páníčkem školníkem Filchem je nějak telepaticky propojená a dokáže ho přivolat pokaždé, když někdo ze studenů provádí nepravosti.

Foto YouTube

Zábava - další články

Doporučujeme