Po internetu koluje nová konspirační teorie: Greta Thunberg prý pochází z roku 1898

20. listopadu 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: University of Washington

Pokud jste na internetu už strávili nějaký čas, jistě vám neušlo, že se to na něm jen hemží konspiračními teoriemi. Hitem současnosti je zcela nová - podle ní je Greta Thunberg ve skutečnosti cestovatelka časem, která nás přišla varovat o chybách minulosti a nebezpečích budoucnosti. 

Když se na internetu objevila fotografie z archivu University of Washington, řadu lidí ihned napadlo, že na ní někoho poznávají. Snímek pořízený kolem roku 1898 zachycuje skupinu dětí na území Yukonského teritoria v Kanadě, jak pracují u místní studny.

Foto: University of Washington

Mladá dívka sedící v popředí snímku ale vypadá neuvěřitelně podobně jako šestnáctiletá švédská ekologická aktivistka Greta Thunberg. Ta by přitom právě živobytí z přírodních zdrojů a šetrné k přírodě nejraději vrátila zpátky.

Když jeden z uživatelů na Twitteru připsal ke snímku, jak se dívka Gretě podobá, dostalo se mu proto zajímavé odpovědi od dalšího komentujícího. “Ne, zlato. Ve skutečnosti cestuje časem a přišla nás varovat o budoucnosti. Je to jediné možné vysvětlení,” napsal zřejmě v žertu. Mnozí lidé se toho ale chytili a teorie – částečně míněna jako legrace a částečně vážně – si začala žít vlastním životem.

 

Zábava - další články

Doporučujeme