Při téhle kočce stáli všichni svatí: Na prahu smrti potkala zaměstnance kočičího útulku!

5. února 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Here Kitty Kitty Rescue

V pravý čas na pravém místě! Tahle kočka měla skutečné štěstí. Když se zaměstnanci kočičí záchranné stanice vraceli do útulku v americkém Elkhartu, spatřili ji po cestě ve vysoké vrstvě sněhu, úplně promrzlou a zesláblou. Pod hustou srstí byla jen kost a kůže!

Jen málokdy se stane, že někdo potká přímo v pravý čas ty správné lidi. Naštěstí pro tuto toulavou kočku to byl přesně tento případ. Když totiž Jennifer Gillispie z Elkhartu v americké Indianě spolu se svými kolegy jela po meziměstské silnici, spatřila ve vysokém sněhu naprosto promrzlé a zesláblé zvíře.

Jennifer a její společníci na odlehlé silnici přitom nebyli jen tak nějací pocestní. Všichni pracují pro neziskovou organizaci Here Kitty Kitty Rescue, která zachraňuje kočky v nouzi, a shodou okolností byli právě na cestě do jejich útulku. Kočičák tak nemohl potkat lepší záchranný tým!

Když si černobílé micky s impozantně hustým kožichem Jennifer všimla, bylo už skoro za pět minut dvanáct. Zvíře bylo natolik zesláblé, že se příliš nehýbalo, ačkoli bylo vyděšené. Načasování bylo naprosto přesné, protože se v ten samý okamžik v blízkosti objevil sněžný pluh. Mohutný stroj zvíře vystrašil, to ale nemělo ani dost síly k nějaké reakci.

Když kočka uviděla, že auto zastavilo a lidé se vydali jejím směrem, začala na ně sama mňoukat a nechala je bez odporu, aby ji naložili do vozu. Jennifer si kočku okamžitě přivinula k tělu, aby promrzlé zvíře trochu zahřála. Na první pohled to pod dlouhou srstí nebylo patrné, ale kočka byla silně podvyživená a neměla prakticky žádný tuk. Bez pomoci by v mrazu s nejvyšší pravděpodobností brzy zemřela. Kočička dostala jméno Aubin a v útulku už se má čile k světu!

 

Zábava - další články

Doporučujeme