Přímořské město se stalo rájem divokých koz. Řádí v prázdných ulicích

2. dubna 2020·Zábava·Karolína Stránská

Zatímco většina lidské populace je zavřená uvnitř svých obydlí a kvůli koronaviru jen zřídka vychází ven, na životní prostředí a ovzduší to má dobrý dopad. Karantény se rozhodly využít i nečekaní hosté v jednom velšském městečku.

Na internetu se objevilo mnoho příběhu, v nichž zvířata profitují z doporučené lidské karantény a mohou se například volně pohybovat po zoologické zahradě, či parcích. Zde však ke zvířecí invazi došlo bez jakéhokoliv lidského zásahu. Jediné, co divoké kozy potřebovaly, bylo, aby lidé zalezli dovnitř.

Přímořské město Llandudno ve Walesu se stalo liduprázdným poté, co se Velká Británie ocitla v karanténě kvůli koronaviru. Pro stádo divokých koz to byla dokonalá příležitost ovládnout tamní ulice a začít řádit. Jak se z fotek zdá, pohyb po opuštěném městě se jim dost zamlouvá. Podle místních se kozy obvykle stahují do města pouze, když je hodně špatné počasí.

Videoeditor ze stanice Manchester Evening News Andrew Stuart dokumentuje veškeré kozí aktivity na svém Twitteru. Vzal na sebe roli “kozího respondenta” a své sledující na Twitteru zásobuje aktuálními informacemi, ale také fotkami a videi.

Zábava - další články

Doporučujeme