Připravte se na magický SUPERMĚSÍC: Na co si dát pozor a jak s vámi zamává?

5. listopadu 2016·Zábava·Redakce

Zapomeňte na spánek, připravte si dalekohledy a sledujte oblohu. V pondělí 14. listopadu se na ni zjeví Měsíc v úplňku. Ale nepůjde o obyčejný úplněk, Měsíc se o této noci přiblíží Zemi nejblíže za posledních 68 let! Jak si ho co nejlépe vychutnat a jaký bude mít takový úplněk vliv na organismus?

V pondělí 14. listopadu se Měsíc ocitne jen 356 511 kilometrů od Země. Naposledy byl naší planetě takhle blízko v roce 1948, Tento rekord přitom bude zlomen až v listopadu roku 2034. Předpokládá se, že k vidění bude jeho o 14 procent větší velikost a bude dokonce o 30 procent zářnější než tomu bývá normálně.

Na jeho pozorování nepotřebujete žádné speciální nástroje, jen trochu štěstí, aby se vydařilo počasí a nebylo zataženo. Takzvaný superměsíc bude k vidění po celou noc, v plné fázi ovšem bude kolem druhé hodiny odpoledne středoevropského času.

Co stihnout a na co si dát pozor?

Podle lunárního kalendáři byste v den superměsíce měli dát pozor na zuby, krk, mandle, šíji a uši. Rozhodně byste neměli podstupovat žádné lékařské zákroky. Jít ten den k zubaři tak podle lunárního kalendáře nebude zrovna ten nejlepší nápad. Pakliže se chystáte na nějaké zkrášlovací procedury, přednost dejte masáži šíje a zad. Je to také ideální den, kdy jít na depilaci, prý při úplňku tolik nebolí.

PSALI JSME: Výjimečný magický úplněk se blíží: Měsíc bude nejblíž Zemi za posledních 68 let!

Je známo, že během úplňku jsou lidé citlivější, víc podléhají emocím. Superměsíc tyto projevy akorát umocní. Rozhodování nebo důležité verdikty proto raději odložte na jindy. Pozor na agresivní projevy a nepřiměřené reakce.

Říká se, že všechno, co během úplňku uděláte, má dvojnásobný účinek, a to jak pozitivní, tak negativní. Nejspíš také nebudete moci usnout, ale když už usnete, zkuste si ráno vybavit své sny. Prý se vyplní.

Autor: Anna Netušilová

Zábava - další články

Doporučujeme