První české fantasy! Nový film Princezna zakletá v čase přijde do kin v březnu

26. července 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj. ČSFD

Novou českou fantasy pohádku Princezna zakletá v čase uvidí diváci v březnu 2020. V hlavních rolích se objeví Natalia Germani, Eliška Křenková, Marek Lambora, Jan Révai a Martin Písařík. Režisér Petr Kubík v pátek představil film na tiskové konferenci. Pohádka obsahuje mnoho digitálních efektů a podle tvůrců jde o první fantasy pohádku české produkce.

Pohádka vypráví příběh o princezně Elleně, která uvízne v jednom stále se opakujícím dni. “Tento motiv je známý ze zahraničních produkcí. Nikdy jsme ho ale v český produkci neměli, a už vůbec ne v pohádce. Pro mě to tedy bylo lákavé přivést ho do pohádky,” uvedl Kubík. “Příběh musí být na prvním místě. Jedním krokem jdeme trochu ke starým českým pohádkám a druhým do fantasy,” dodal.

Roli princezny Elleny získala slovenská herečka Natalia Germani. “Jsem poprvé v roli princezny. Pro mě je zajímavé, že to není klasická pyšná princezna. Postavy jsou normální lidé, nejsou to karikatury. Stýkají se s normálním problémy, tedy až na ty fantasy prvky. A snaží se vše řešit lidskou cestou,” řekla.

Princezna v pohádce bojuje se zlým prokletím. “Ne vždy, ale ve většině pohádek je princezna pouze okrasou prince. A tady je to naopak, není to klasická pohádka,” uvedla Křenková. Ve filmu si zahraje princezninu nejlepší přítelkyni alchymistku. Roli prince získal Marek Lambora.

Scenárista a hudební skladatel Lukáš Daniel Pařík slibuje více fantasy prvků, více akce a dobrodružných scén, než bývá v klasických pohádkách.

Producentem filmu je Viktor Krištof, který se podílí také na natáčení filmu o Janu Žižkovi. Pohádka se natáčí na mnoha lokacích, například na zámku v Sobotíně nebo hradě Točníku.

Zdroj: ČTK

Zábava - další články

Doporučujeme