Rodiče společně procházejí změnou pohlaví, svého syna vychovávají bezpohlavně

13. září 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Reprofoto ITV / This Morning

Kdo věří na osud, mohl by si byl myslet, že Louise a Nikki Dravenovy svedl dohromady právě on. Oba z páru totiž společně procházejí změnou pohlaví. Louise z muže na ženu a Nikki z ženy na muže. Společně při tom vychovávají biologického syna jménem Star, kterého prý vedou gender-neutrálně, tedy v podstatě bezpohlavně. Jestli se cítí být mužem nebo ženou si podle nich vybere později sám. 

Britská transgender dvojice vystoupila v pořadu This Morning, kde o své netradiční rodině promluvila. Nikki i Louise podstoupí operativní změnu pohlaví a doma na ně přitom bude čekat desetiletý Star. Ten se sice narodil jako chlapeček, co z něj vyroste však rodiče nechtějí předjímat.

Snaží se prý vychovat osobu, ne chlapce, a nechávají Stara, aby si lakoval nehty. Podle rodičů má malý Star z operace radost. Již nyní oslovuje Nikki jako tatínka a prý se těší, že už nebude v rodině sám, kdo močí ve stoje. Nikki v současnosti používá jméno Charlie Draven.

Po odvysílání epizody se ovšem na partnery, kteří se vzali v roce 2012 během pohanského obřadu, snesla obrovská vlna kritiky. Podle mnohých diváků je chlapec příliš malý na to, aby věděl, co se s jeho rodiči děje, další jsou přesvědčení, že ho to nevratně poznamená. Dravenovi jsou zřejmě první britská kompletně gender-fluid (tedy pohlavně proměnná) rodina.

Louise i Charlie zdůrazňují, že Star se klidně může chovat na sto procent jako chlapeček, když ale bude chtít růžové kolo, bez problému ho dostane. “Jde hlavně o svobodu volby. Všechno je rozdělené na holčičí a klučičí a není nic mezi tím. Chceme jen, aby měl více na výběr,” tvrdí Charlie.

Zábava - další články

Doporučujeme